Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1839430 www.bgdnes.bg

Взимат къщата на Милянкова

Росен Чолов и жена му - моделката Ирена Милянкова, може да останат без дом заради финансови проблеми. Двамата и четирите им деца живеят в тузарска къща в столичния кв. Горна баня. Заради ареста на Чолов семейството изпитвало трудности да плаща ипотеката на къщата, в която живеят. Още повече че Милянкова се грижи за четирите хлапета и не може да поеме работни ангажименти.
"Задържан съм от три месеца. Съпругата ми не може да работи, а имам сигнали от банката, че можем да останем на улицата", ожали се вчера пред съда Росен Чолов.
Чолата, известен като "букер на модна агенция "Визаж", е обвинен като лидер на банда, предлагала момичета за платен секс.
В съдебната зала той обясни, че семейството му се затруднява с изплащането на вноските по ипотечния кредит за къщата му в кв. Горна баня. Имайки предвид използваните в разследването СРС, Чолата каза, че се е запознал с материалите по делото, които представлявали моменти от неговия живот, "събрани по непочтен начин". "Не съм навредил на никого. От 17 свидетели само трима са казали, че ме познават отнякъде", коментира обвиняемият.

За да го подкрепи, вчера в спецсъда отново се появи жена му. Актрисата от "Под прикритие" дойде с черни дънки и каубойски ботуши. Тя се възползва от предоставената близост, за да поговори с мъжа си. Двамата си разменяха ласки, като Милянкова го галеше по гърба, а той я милваше по краката.
Защитата поиска Чолов да бъде пуснат от ареста, понеже предположението, че е извършил престъпление, било разколебано. Според прокуратурата обаче имало достатъчно доказателства, за да остане Чолов в пандиза. Заковавали го свидетелски показания и СРС. "Той е обвинен в извършено тежко престъпление, насочено към най-уязвимите членове на обществото - млади жени и деца", аргументира се обвинението.
Съдът сподели това мнение, като отчете високата степен на обществена опасност на обвиняемия. Тя не може да бъде преодоляна и от това, че той е неосъждан и има семейство. Магистратите прецениха, че няма доказателства Чолов да е лидер на банда с цел трафик на хора. Той бе задържан заедно с моделката Ралица Любенова и с шофьора му Пламен Кирилов. Кирилов обаче останал без обвинения, а престъпна група не може да се състои от двама души.

Реклама

За Чолов обаче продължава да съществува предположение, че е участвал в трафик на хора. За това потвърдили 16 момичета, които работели като проститутки. Сред тях имало и непълнолетни.
По отношение на Чолов и Любенова били засечени плащания на задгранични пътувания, които също ги уличавали. Печалбата от сводничеството била сериозен източник на доходи за Чолов и съучастниците му, обяви съдът. Магистратите обявиха, че срокът, в който Чолов стои зад решетките - 3 месеца и 14 дни, е разумен, и няма нови обстоятелства, заради които той да бъде освободен. Нямало опасност да се укрие, но на свобода можел да извърши престъпление.
Според разследващите около 20 девойки от агенция "FH1" предлагали платени ласки. Момичетата били набирани за манекенки и фотомодели, след което били уговаряни да предлагат сексуслуги на платежоспособни клиенти. Печелели между 800 и 1000 лв. на вечер, като половината от парите отивали при сводниците. Любенова се изявявала като маман и уреждала срещите. Те се провеждали в хотелски стаи, като преди това се организирали сгледи, подобни на модни конкурси. На тях момичетата се разхождали полуголи, за да бъдат огледани и избрани.


Едно от децата им - на психолог

Едно от четирите деца на Чолов и Милянкова - 11-годишната Мелани, била заведена на психолог. Приятели на момичето разбрали какво се случва в семейството й и започнали да й се подиграват. Психолозите установили, че тийнейджърката се имала за пълна и постоянно се подлагала на диети. Психологичната оценка била направена в Института по психологично здраве и развитие.
"В тази възраст психологичните промени оказват влияние на социалния живот. Има реална опасност за сигурността на семейството ми, когато аз не съм до тях", коментира Чолата пред съдиите.
Те обаче не се трогнаха от проблемите на детето и отсъдиха, че няма връзка между състоянието на момичето и задържането на баща му.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама