Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1840403 www.bgdnes.bg

Косъма пя в подкрепа на Вики

Иво АНГЕЛОВ

Известни имена от българската поп музика се включиха в благотворителен концерт във вторник вечерта в подкрепа на 22-годишната Виктория Таневска, която страда от рак на лимфите.

Благородното събитие беше открито от актьора Александър Сано, известен още като Среброто и Косъма. Той демонстрира музикален талант, като изпя песен на Роби Уилямс и сам изпълни акомпанимента на китара. "Знам, че аз ще отида и ще даря пари в сметката на Вики. Призовавам ви да отделите поне половин час от времето си, за да го направите и вие", заяви Косъма и след това заедно с още десетки души запя парчето Angels, защото младото момиче има нужда от подкрепата на ангели в борбата си с коварната болест.

Реклама

След него на сцената се появиха още Мишо Шамара, Рут Колева, "Дийп зоун проджект", Вики от "Мастило", Кристо, Играта&Лео, Поли Генова и др. Организатор на благотворителния концерт бе поп певицата Вяра Атова, която също изпълни няколко парчета.

Голямата изненада на вечерта беше появата на Лора Караджова, която не беше предварително обявена като изпълнител за вечерта. Миньончето веднага хвана микрофона заради благородната кауза и изпълни най-силните си парчета за радост на присъстващите гости в известно столично заведение. Здравословното състояние и медицинските процедури не позволиха на Вики да присъства на концерта в нейна подкрепа. Тя обаче предварително беше написала сърцераздирателно писмо, което беше прочетено от водещата и просълзи присъстващите.

Виктория се нуждае от спешно лечение в Турция. До момента са й направени 5 вливания. Минимумът, който е необходим, са осем. След следващите три вливания на Вики й предстои скенер, за да се установи докъде е стигнало лечението и дали се налагат още процедури. Роднините на момичето молят всеки, който може, да помогне финансово. Събраната до момента сума е около 5000 лева, но са необходими 40 000 лева. Всеки присъстващ на благотворителния концерт дари поне по 10 лева, като банкнотите бяха събирани в прозрачни кутии. Вяра Атова обяви, че кампанията продължава с други мероприятия, докато не бъде събрана цялата сума.
Сметката, на която всеки може да помогне на Вики, е:

BG41TTBB94005526088678-BGN
BG34TTBB94005526089386-EVR
BIC/SWIFT:TTBB BG 22
Societe Generale Експресбанк
Титуляр на сметката: Виктория Таневска

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама