Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1841909 www.bgdnes.bg

Наследницата на Максим мина на банички

Кардиолозите у нас нямат време дори да хапнат нормално, дори и да са племенници на патриарха. Това доказа и д-р Максимка Константинова, чийто чичо е покойният глава на църквата Максим. Топпапараците на "България Днес" уловиха известната кардиоложка да яде баничка на крак в центъра на София на път за работа в Първа градска болница.
Лекарката забързано хапваше тестеното изделие, докато си проправяше път из ул. "Раковски".

 

 

 

 

 

 

Максимка успя да се нахрани надве-натри, докато стигне до Първа градска болница, точно до Френската гимназия. Там срещна своя приятелка, с която си казаха две изречения, и след това лекарката се отправи към кардиологичното отделение.
Въпреки че е наследница на патриарх Максим, д-р Константинова никога не е искала да споделя нищо, свързано с него. Тя дълго време бе негов личен лекар, но и досега пази в тайна отношенията с чичо си. Лекарката е дъщеря на брата на Максим - Коста. Тя носи името на чичо си, а нейният син Марин е кръстен на светското име на патриарха.
Племенницата и чичото имаха много дълбока връзка помежду си, разказват приближени на семейството.

Реклама

"Чичо Максим ми липсва, така е, но това са много лични емоции, които не искам да споделям", каза пред вестника д-р Константинова.
Кардиоложката обясни, че тя е чула наскоро за чудеса, които са ставали на гроба на патриарха. Лично с очите си обаче тя не ги е виждала.

За тях разказват и хора от родното село на патриарха - Орешак. В него се намира семейната къща на патриарх Максим, която бе наследена от Максимка. В двора на къщата в малка постройка живее семейството на Иван.

"Те са пуснати там да живеят безплатно. Няма никой да ги изгони, те могат да решат сами да си тръгнат", коментира наследничката на покойния патриарх.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама