Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1841924 www.bgdnes.bg

Майката на уличения за сводник: Бабата на Мирослав Йончев убита от полицаи

"Полицаи убиха майка ми! Това е още един човешки живот, който ще тежи на съвестта им." Това заяви пред "България Днес" Стефка Йончева, майка на обвинения в сводничество Мистър България за 2003 година.

Йончева обяснява, че сърцето на възрастната жена не издържало на постоянното напрежение около случващото се с внука й. Тя така й не успяла да се възстанови психически и физически още от шока при ареста му, когато отворила вратата и пред себе си видяла тежковъоръжени, маскирани с качулки мъже. В крайна сметка сърцето й не издържа и тя получи масивен инфаркт, след което издъхна.

Реклама

"Най-ужасяващото е, че гробът й в "Бакърена фабрика" е изкопан, а тя стои непогребана шести ден (разговорът е воден вчера - бел. авт.). Това е подигравка с нас. Стигнахме до времена, по-лоши отпреди Освобождението. Тогава дори турчинът е свалял фес, когато край него мине процесия с християнско погребение", коментира Йончева.

Жената визира отказа на Главна дирекция "Охрана" да пусне бившия модел да погребе баба си, въпреки че прокурор Милко Момчев прояви човещина и му разреши да отиде. Охранителите обаче осуетили плана с мотив, че нямали правомощия да водят арестанти на гробище.

Според обвинението, което се позовава основно на свидетелски показания, Мирослав Йончев и соченият за дясна ръка на Алексей Петров Антон Петров-Хамстера са предлагали манекенки на платежоспособни господа, търсещи секс. За сводническата им дейност те бяха уличени от Мисис България 2008 година Ралица Тодорова.
Стефка Йончева се надява най-сетне днес да успеят да погребат майка й. В началото на седмицата съдът постанови Мирослав да бъде освободен от ареста срещу 5 хил. лева гаранция. Едва снощи обаче изтече срокът, в който прокуратурата можеше да обжалва по-леката мярка. Въпреки че от държавното обвинение казаха, че няма да оспорват решението на магистратите, Йончев бе оставен зад решетките, докато изтече процесуалният срок.
Йончева каза, че сумата за гаранцията била събрана с помощта на семейни приятели.


Алексей Петров: Мога да помогна за Лара

Бих могъл да бъда полезен във връзка с отвличането на Лара Банева, но засега никой не ме е потърсил, обяви вчера соченият за лидер на "Октопода" Алексей Петров по повод похищението на дъщерята на Евелин Банев-Брендо. По думите на бившата барета истината по случая щяла да засегне хора от службите.
По време на заседанието срещу групата за рекет се разбра, че един от "длъжниците" на бандата е бил заплашван с чупене на крака заради дълг от 100 хил. лв. Иво Балевски бил притискан от подсъдимите Марчело Джотолов и Янко Попов, които го амбицирали да върне парите със "снажни момчета". "Ако се разровиш малко в ДАКСИ, ще разбереш кой седи зад нас", казал Джотолов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама