Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1842033 www.bgdnes.bg

Плевнелиев: От ЕС да не решават вътрешнополитически въпроси с удобното извинение България

"Страните от Европейския съюз нямат основания да се опасяват от „социален туризъм" от страна на България. Няма данни, които да доказват подобни твърдения", каза президентът Росен Плевнелиев пред журналисти в Брюксел преди началото на срещата на върха на Европейския съвет, която започва тази вечер. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Плевнелиев призова европейските лидери „да не решават вътрешнополитически въпроси с удобното извинение България".

Плевнелиев заяви, че при тази среща е необходимо да бъде постигнат баланс между изискването за финансова дисциплина от страна на държавите членки на ЕС и политиките за растеж. Според думите му ще се обърне голямо внимание върху младежката безработица.

"Служебното правителство с експертния си потенциал и позиции се ползва с доверието на европейските институции", добави той. 

Плевнелиев обясни, че в преходния период до произвеждането на предсрочните парламентарни избори президентството ще продължи да бъде институцията, която гарантира стабилността и приемствеността в управлението на страната.

Президентът пристигна в Брюксел за участие в заседанието на Европейския съвет. Държавните и правителствените ръководители от ЕС ще направят оценка на цялостния напредък, постигнат от държавите членки при изпълнението на препоръките по държави за 2012 г. и ще приемат стратегически съвети и насоки. Съветът ще предостави също така насоки по отношение на програмите за стабилност и конвергенция за 2013 г., както и по осъществяването на водещите инициативи на стратегията „Европа 2020".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама