Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1842374 www.bgdnes.bg

20-годишна загина заради силния вятър в Габрово

20-годишна жена е загинала на място при инцидент с паднало скеле в Габрово, съобщи Фокус.

„Вероятно е паднала част от скеле, което е било издигнато на една от сградите на територията на града. Предполага се, че жената се е движила в обхвата на сградата, която е доста висока. Вероятно от силните ветрове конструкция се е откъснала и жената е попаднала под него", каза кметът на града- Таня Христова.

В момента има информация за хора, които не са пострадали тежко и са с наранени крайници. Няма информация за други тежки възникнали случаи.

Обявено е бедствено положение в Габрово заради силния вятър. Скоростта на вятъра, измерена от общинската МТО станция, надвишава 122км/ч.

В града продължава да духа силен вятър, създадена е организация за оповестяване на населението в Габрово. Материални щети са нанесени на десетки коли от паднали дървета. Извършват се дейности по разчистване съвместно с екипи на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението" и с общинското пътно управление.

"Няма конвенционално електрозахранване в Габрово в следствие на силния вятър, мобилните мрежи са претоварени и разговорите често прекъсват", каза областният управител Мариян Костадинов.

Най-тежко е положението в общините Габрово и в Трявна.

„В следствие на силния вятър в Габрово покривът на една от подстанциите е стоварен върху електрически съоръжения и сега голяма част от града е без електрозахранване", добави Костадинов.


Има много паднали дървета по улиците.

„Предупреждаваме хората да си стоят по домовете, тролейбусният транспорт е спрян, осигурени са траншеи за преминаване автомобилите на „Пожарна безопасност и защита на населението" и на линейки", каза още той.

Много паднали дървета в следствие на силния вятър има и в Трявна.

„Положението е много сериозно, вятърът е на пориви", заяви Костадинов.

Няма информация за пострадали в Севлиево и Дряново.

„Не виждам никаква превенция, която можем да осъществим, освен това, което правим - да предупреждаваме хората да стоят по домовете си", обясни още той.

15 март 2013 година е обявявен за неучебен и неприсъствен ден за всички училища.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама