Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1843568 www.bgdnes.bg

Алексей:Едни и същи висши служители май са свързани с отвличането на Лара и стрелбата по Баретата

Не приемам, че в България се разхождат хора от Латинска Америка и отвличат деца, за да въздействат на бащата Евелин Банев - Брендо.

Това каза пред журналисти Алексей Петров след разпита му в ГДБОП за информация, относно отвличането на Лара Банева.

Реклама

"По мое лично мнение по странен начин може да има едни и същи висши служители на държавата, свързани с двата случая - отвличането на дъщерята на Евелин Банев - Брендо и стрелбата по Златомир Иванов - Баретата. Но това е въпрос на доказване", поясни бившият съветник в ДАНС.

Алексей Петров каза, че много внимателно и прецизно трябва да се взима отношение, когато става въпрос за отвличането на дъщерята на Брендо - Лара, защото рискът е голям.

„Не мога да приема като експерт, че в България се разхождат хора от Латинска Америка и Колумбия и отвличат деца, защото искали по този начин да въздействат на бащата. Това е безумно", каза Петров.

На въпрос по какъв начин е събрал информацията за двата случая, Петров обясни, че събира информацията като обикновен гражданин, който може да събира, сортира и анализира.

„Сигурността е на всички граждани. Когато придобивам информация от някакви източници, не е задължително тази информация да е секретна. Секретна е информацията, която е определена като такава", каза още Петров.

Реклама
Реклама
Реклама