Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1843987 www.bgdnes.bg

Баби проститутки излизат в пенсия

Най-старите проститутки в Амстердам излизат в пенсия, но занаятът още ги тегли.

70-годишните Луиза и Мартина Фокен са близначки и много популярни в Холандия. Миналата година за тях разказаха няколко световни медии, а големи телевизии заснеха документални филми.


Сега престарелите жрици на любовта са решили най-после да спрат работа. Двете се пенсионират след повече от 50 години стаж в Квартала на червените фенери. Но не крият разочарованието си от миналите времена.

Реклама

"Днес всичко е по-различно. Едно време ние седяхме облечени зад витрината, докато сега момичетата са на практика голи. Освен това холандките са все по-малко за сметка на жените от Източна Европа", обяснява Луиза. Сестра й Мартина допълва, че легализацията на бордеите през 2000 г. не е облекчила живота на проститутките, затова повечето от тях работят по интернет и от вкъщи - за да не плащат данъци.


Въпреки почетната им възраст не липсват мераклии за ласки от бабите. Мартина казва, че има един клиент, който продължава да идва при нея всяка неделя. "Просто не мога да му откажа. Толкова отдавна идва при мен, все едно ходи на църква в неделя", споделя холандката.

Двете сега описват живота си в книга и се надяват с приходите да прекарат спокойно старините си.


Реклама
Реклама
Реклама
Реклама