Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/18503575 www.bgdnes.bg

Извънредно!!! Огромен пожар в склад за фойерверки, взривни вълни удрят Елин Пелин

Огромен пожар гори в склад за фойерверки в района на гара Елин Пелин. Взривни вълни удрят близките къщи, има паднали тавани и счупени стъкла дори в град Елин Пелин. Хора, казват, че едва остават на крака при вълните. Пожарът се вижда от столичните квартали "Младост" и "Дружба".

Огнеборците не могат да влязат да гасят заради взривовете. Възможно е да се стигне до евакуация. Вече се запали склад на хипермаркет, намиращ се на около половин километър от мястото на пожара.

Реклама

По информация на Спешна помощ двама души са тежко пострадали. Става въпрос за мъж на около 40 години с изгаряния от трета степен и жена на около 30 години също с изгаряния от трета степен. Има поне двама човека, които са в неизвестност.

Директорът на „Пирогов" д-р Валентин Димитров коментира в ефира на Нова телевизия, че изгаряния от трета степен означават поразяване на тъканите и кожата, в което тя опада. Той допълни, че болницата е в готовност да приеме още пациенти.

По първоначална информация горят три склада. 

Националната следствена служба ще поеме разследването на взривовете край Елин Пелин. Екип от следователи е в готовност да се включи в огледите, след като взривовете и предизвикания от тях пожар бъдат спрени.

Системата BG-ALERT също предупреди за сложна ситуация в района на Елин Пелин. Над мястото се носят черни облаци.

Взривовете се усещат и в село Нови хан, което е на 4 км. 

Четете още

Нелепо! Идиот си взривява главата с фойерверки

Нелепо! Идиот си взривява главата с фойерверки

Взривове в Истанбул, има загинали и ранени (обновена, видео)

Взривове в Истанбул, има загинали и ранени (обновена, видео)

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама