Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1851758 www.bgdnes.bg

Червен картон за фелдшера набил майка с болно дете

С предупреждение за уволнение е наказан фелдшерът Иван Петков от Центъра за спешна медицинска помощ в Силистра, който наби майка с болно дете. Наказанието му е за неспазване на етичните норми на работното място и уронване престижа на ЦСМП. Това съобщи директорът на Спешния център в Силистра д-р Фанка Пачева.


Побоят стана на в началото на този месец, малко преди полунощ, в диспечерския пункт на Спешна помощ в Силистра. Преди това потърпевшата Диана Христова два пъти настоявала чрез тел. 112 за линейка, за да бъде транспортирано 3-годишното й дете, което било с ларингоспазъм, до Спешното отделение за преглед. Петков се опитал да я насочи към личния лекар и препоръчал с такси да докара детето, защото случаят не бил спешен, а неотложен.

Реклама

От записите на тел. 112 личало агресивното поведение на майката.Тя заплашила фелдшера Петков със скандал. Той пък й отвърнал, че българското здравеопазване не предоставя услуга „изпращане на такси". Когато линейката докарала майката и детето, жената потърсила обяснения от дежурния. Той изпуснал нервите си, тъй като бил болен в момента. Не ползвал болничен, за да не наруши графика на колегите си.

Спешната помощ е непривлекателна за младите специалисти . Само в Силистренско в сектора са вакантни 20 места за лекари, а фелдшери вече не се обучават.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама