Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/19010729 www.bgdnes.bg

Червен гущер спечели екзотичен конкурс

Влечугите се гушкат и играят като кучета 

Чочко е единственият тегу в България, пребори зайци и морско свинче 

Единственото животно от вида тегу у нас спечели животински конкурс в Русе.

Червеният гущер Чочко се пребори в надпреварата за екзотични животни, която се проведе в дунавската столица. Влечугото пристига в България чак от далечна Аржентина, тъй като Южна Америка е обичайното му местообитание.

Чочко печели сърцата на публиката и журито с кроткия си нрав и това не е изненадващо, защото животните от вида тегу имат поведение, което се доближава до домашните кучета - обича да се гушка и да си играе. Много силно се привързват към стопаните си и не проявяват агресия въпреки страховития си външен вид, наподобяващ герои от "Джурасик парк".

Реклама

Чочко си раздели победата в категорията "Екзоти" заедно с чинчилата Дейзи, на второ място са класирани заекът Алиса - от порода ангорска лъвска глава, и морското свинче Лео. На трето място остава декоративното зайче Тео.

В категорията "Интересна прилика между стопанин и любимец" Геновева Милушева с нейния пудел Зара спечелиха първенството при малките кучета. При средните бяха отличени булдогът Крум и неговият стопанин Любослав Иванов, а при най-големите - Мартин Георгиев и Киара от породата акита ину. При кучетата беше най-шумно, но те показаха не само добри обноски, но и интересни умения - някои от тях пяха, други изпълняваха перфектно командите на своите стопани, имаха красиви окраски, прически и аксесоари.

При котките първото място е за котарака Зевс, на второ място беше класиран сребърният британец Зак, а на трето Джаки - канадският сфинкс. Котетата издържаха геройски на ласките на хората и бяха много социални и спокойни.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама