Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1905196 www.bgdnes.bg

Виж визията за Океанариум за 100 милиона лева (галерия)

100 милиона лева е потенциалната инвестиция на руската компания "Мостовик" за Океанариума в Бургас.

"Създаването на комплекса ще даде възможност за откриване на нови работни места и целогодишна заетост. Включено е да има хотел, както и мрежа от велоалеи", каза председателят на комисията по избор Димчо Грудев на второто открито заседание на комисията по избор на концесионер за изграждане на "Парк Океанариум".

Реклама

   

Нейните членове, общински съветници и експерти от общинската администрация отвориха същинското предложение на подалия оферта участник - "Обединение Мостовик Бургас".

Океанариумът ще е в североизточната част на бургаския парк "Езеро", голяма част от която в момента е неизползваема. Съоръжението трябва да бъде изградено чрез концесия, като бъдещият инвеститор го проектира, изгради и поддържа.

   

В параметрите на концесията са включени: океанариум с аквариуми от черноморски, средиземноморски и океански видове; делфинариум със зала за представления и места за отдих на делфините; аквапарк със закрита и открита част; познавателно-развлекателен комплекс.

От руската фирма предлагат еднократно концесионно плащане в размер на 660 000, което ще бъде извършено в датата на подписване на договорите. Концесионерът ще заплаща 1% от брутните приходи в Океанариума от експлоатация на обекта от предходната година. Сумата не може да е по-малко от 60 хиляди лева, като тя ще се увеличава с годишния инфлационен индекс. Плащането ще започне от годината на въвеждане в експлоатация на обектите - делфинариум, океанариум, развлекателно-познавателен комплекс и аквапарк.

Реклама
Реклама
Реклама