Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1928280 www.bgdnes.bg

Съдът пусна Гриша Ганчев в чужбина

Бизнесменът Гриша Ганчев е получил разрешение от Специализирания съд да напуска пределите на България. Ганчев е привлечен към отговорност по две изключително тежки обвинения. Първото е, че е ръководил престъпна банда за данъчни измами, а второто е за заплаха с убийство на директора на Национална агенция по приходите Красимир Стефанов.

Магистратите от Специализирания съд обаче са преценили, че Гриша Ганчев няма да избяга в чужда държава и по този начин да се укрие от правосъдието.

Реклама

В момента на бившия борец е наложена внушителна парична гаранция от 300 000 лева. Според разследващите обвиняемият Гриша Ганчев е ръководел действията на шестчленната банда, обвинена на 11 май след съвместна акция "Захар" на ГДБОП и НАП. Развитието по това разследване съвпадна с постановяването на оправдателната присъда на друг знаков бизнесмен, също обвинен в крупни данъчни измами - Христо Ковачки, който досега държеше рекорда за парична гаранция от 300 хил. лв.

Привличането на Ганчев към наказателна отговорност стана факт в разгара на невиждана досега активност на МВР и прокуратурата, проявила се пслед изчезването на осъдените за рекет и изнудване братя Галеви.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама