Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1986885 www.bgdnes.bg

Плевнелиев: Служебното правителство си отива, щом се избере ново

Вярвам, че политическите сили, избрани в Народното събрание ще успеят да формират ново правителство и то колкото се може по-бързо, заяви президентът Росен Плевнелиев.
Няма основание на база акцията на прокуратурата и ДАНС в Костинброд да се иска касиране на изборите, допълни президентът. Според него само от ГЕРБ досега не са заявили, че няма да оспорват изборните резултати, но до петък и това вероятно ще стане.

Компетентните органи трябва да си свършат работата и тогава да се правят политически изказвания - и в казуса с подслушванията и при този за бюлетините, каза още Плевнелиев.

Реклама

Не всяка коалиция и не на всяка цена е полезна за нацията, но сега ни трябва работещ парламент и кабинет, който да се заеме с проблемите на хората, уточни държавният глава.

Президентството няма да участва във формирането на коалиция или съставяне на правителство, това е работа на политическите сили, смята Росен Плевнелиев. Той отказа да даде сега оценка на работата на служебното правителство, но обеща да го направи, след като приключи мандата му.

Реклама
Реклама