Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1987516 www.bgdnes.bg

Изнасилили манекенка на Чолата

Една от моделките в агенцията на Росен Чолов FH1 не е искала да предлага платени ласки и е била зверски изнасилена, научи "България Днес". Друга е била принудена насила да задоволява заможни клиенти в Сърбия. Трета бягала от училище, за да прави секс за пари.
Това са част от показанията, дадени от бивши моделки срещу Росен Чолов. Свидетелствата бяха прочетени в зала от съдията по делото.
"Искам да бъда модел, а не да правя секс", заявила категорично 17-годишната Деяна Йорданова пред Чолов.
"Това със секса не е нищо особено. Така ще имаш много пари и връзки, ще си оправиш живота" - отговорил й Чолов, след което манекенката била пратена при мъж, който я изнасилил. Последвали и други подобни случки.
След преживяното, вероятно за компенсация, Деяна спечели титлата Golden Lady 2012 в края на миналата година. Тя е от Сандански и учи в престижната Първа частна английска гимназия. Спортува лека атлетика и плуване, а от година се занимава активно с мода и изучаване на чужди езици.
Друга труженичка от бардака на Чолата го закъсала с образованието. Вместо да ходи на училище, моделката бягала от часовете, за да изкарва по някой лев от най-древната професия.
"Няма по-важно нещо от образованието", разправял Чолов на 17-годишната Пламена Михайлова. Тя разказала пред разследващите, че бившият букер на "Визаж" обработвал момичетата за около 1-2 часа. Философствал за нещата от живота, като междувременно ги навивал да се продават за него.
В крайна сметка Пламена натрупала доста неизвинени отсъствия, защото пренебрегвала уроците в името на платената любов. Оплакала се за това на шефа си, а той рязко сменил тактиката. Почнал да я манипулира, като заявил: "Всяко образование се купува, по-важно е да се заработват пари".
Пламена, която е от Русе, стана лице на FH1 Models Agency през 2010 г. Тогава тя се похвали, че учи в езикова гимназия с английски, руски и испански. Веднага след конкурса се яви и на олимпиада по математическа лингвистика. Красавицата е бивша мажоретка.
Друга нейна колежка е била заставяна насила да задоволява клиенти в Сърбия. Елена Попович е първа подгласничка от конкурса Miss Casino Viva! 2010. Тя не искала да ходи в западната ни съседка и да обслужва чужденци, но нямало как да откаже, понеже Чолов и дясната му ръка - Ралица Любенова, която се изживявала като "маман", уговорили клиенти.
За Елена и Деяна бил организиран специален транспорт до Варна, където ги чакали загорели мъже. За да се придвижат по-бързо, на двете били купени самолетни билети.
Сексвоаяж бил спретнат и за друга миска - Боряна Златкова. Тя била превозена до Косово лично от Росен Чолов. Той й обяснил, че я води при български клиенти. Това не бил единичен случай, моделката била пращана в Прищина много пъти да обслужва богаташи. Красавицата, която се превърна в един от основните свидетели по делото, обяснила на разследващите, че е задоволявала мераци със своя колежка и в Пловдив, където извратен бизнесмен искал тройка.
Именно показанията на четирите момичета заковавали Чолов. Разказите се сториха достатъчни на съда, който преди ден го остави за пореден път зад решетките. Според прокуратурата Чолата е бил тартор на престъпна банда, в която са му помагали букерката Ралица Любенова и шофьорът му Пламен Кирилов.
Последният вършел черната работа - карал момичетата по адреси и прибирал парите от сексуслугите. "Иди и вземи нещата", била репликата, при която шофьорът трябвало да отиде и да прибере пачките. Магистратите прецениха, че той е изпълнявал повелята на шефа си и може да не е знаел какво точно върши.


4 жрици го натопили

По делото срещу Чолов са дали показания 16 моделки, но само четири си признали, че са склонявани да проституират. Другите отричали въобще да го познават или само си говорили за работа и на общи теми, без да ги оферира да се продават.
СРС са прихванали разговори между Чолов и аверите му. Те използвали кодови думи. Моделките били викани за работа с футболна терминология. "Искаш ли да изиграеш един мач", означавало, че има уреден клиент за вечерта.
Красавиците взимали между 500 и 1000 лв. на час. Половината от заработеното те делили с шефовете си. Манекенките били зарибявани по различни начини да правят секс с богаташи. Някои се блазнели от парите, а други от обещания за бляскава кариера на модния подиум.
Всеки път в съдебната зала Чолов е подкрепян от жена си - моделката и актриса от "Под прикритие" Ирена Милянкова. Докато мъжът й е зад решетките вече повече от 5 месеца, тя сама гледа четирите си деца.

Аделина ГЕОРГИЕВА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама