Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/2070942 www.bgdnes.bg

Резачка разпори фермер

Фермер от Бразилия оцеля няколко часа със забита на 10 см в корема му моторна пила.
Денят на 56-годишния здравеняк Грегъри Стейнмед започнал както обикновено - с рязане на дърва. Миг невнимание обаче му коства ужасяващи болки - от ръцете му се изплъзва пилата и за нещастие се врязва в тумбака му. Почти агонизиращия човечец успява да извика за помощ съпругата си Фрида. Жената онемяла при гледката, но все пак запазила самообладание и изтръгнала щепсела на пилата. С познанията си за първа помощ от шофьорските курсове Фрида успява да спре обилното кръвотечение и да се обади на местната медицинска сестра. Двете успяват да стабилизират състоянието на Грегъри и го качват в джипа. Най-близката болница от тях била на 50 км път през джунглата в град Санта Роса. След почти двучасов преход Стейнмед е докаран при медици, които първоначално не могли да повярват на очите си. Набързо бил сформиран екип, който по оперативен път да отстрани резачката.
"Операцията продължи почти 3 часа. Всичко мина перфектно. Истинско чудо, че няма засегнат нито един жизненоважен орган, нито пак артерия", коментира д-р Маурицио Романо след хирургическата намеса. "Основната заслуга за спасяване живота на пациента е на съпругата му Фрида. Тя добре е преценила, че не трябва да се опитва да махне моторната пила от корема му, защото в противен случай е могла да го нарани още повече. Тя и медицинската сестра се справили отлично и със спиране на кръвотечението и Грегъри пристигна в болницата почти в съзнание", допълва той.
"Мъжът ми е като котка и има седем живота, но въпреки това не искам подобни изживявания за в бъдеще", твърди Фрида. "Никога повече няма да държа в ръцете си подобни инструменти. Това мога да обещая на близките си. Осъзнах, че уж безобидни домакински работи могат да се окажат опасни за живота - категоричен е Стейнмед. - Само силната воля за живот и фактът, че съм здрав физически, ми помогнаха да оцелея. Освен това съм и силно вярващ, така че Господ ме закриля", допълва той.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама