Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/2071982 www.bgdnes.bg

Николай, баща на убитата Стефка Маджарова: Искам да удавят Владимир пред мен

"Ревността е лудост! Може да превърне всеки нормален човек в най-големия злодей. След като уби дъщеря ми, за Владимир няма да има повече живот. Той ще бъде първо в затвора, после в гроба. Господ ли ще го накаже, аз ли... Взе живота на моето дете ... Неговия живот също ще си замине."

   
Това разказа пред "България Днес" със сълзи на очи Николай Маджаров, баща на убитата 19-годишна Стефка. 
Тялото на младото момиче бе открито миналата седмица в четвъртък от рибар във водите на река Въча. Обвинения за жестокото убийство е повдигнато на 22-годишния бивш приятел на Стефка - Владимир Костадинов.
Младежът работел като общ работник при бащата на Стефка. Бил около година заедно с момичето, но се разделили. Трагичната вечер двамата имали уговорка, но 19-годишното момиче решило да излезе със своя приятел Пенко. Двамата отишли на кафене в Кричим. След като пили по едно питие, Пенко я закарал до дома й в пловдивското село Йоаким Груево. Момчето я оставило на 10 метра от семейната къща в 22,22 ч.
Владимир през цялото време следял двамата приятели с колата на баща й, но със загасени фарове. Изчакал Пенко да си тръгне и пресрещнал момичето на улицата. Качил я в автомобила и потеглил в тъмнината. По пътя се скарали. Владимир дръпнал Стефка, а тя се разсърдила и му се развикала: "Абе, гледай си работата, с теб нищо не искам да имам!" Вбесен, Владимир я е ударил два-три пъти. От блъскането Стефка се оказала с избити предни зъби.
"След като се е зашеметила от удара, Владимир  помислил, че е умряла, и затова я е хвърлил в канала, за да заличи уликите. Била е жива, когато я е хвърлил във водата. Тя не можеше да плува, но и да можеше, течението е било много силно, нямала е никакъв шанс", разказва с мъка бащата.
Николай Маджаров е земеделец и си изкарва парите с тежък труд на полето. Той гледа над 200 декара зеленчуци. Когато Владимир и баща му се оказват без работа и дом, Николай ги приютява. Те спят под един покрив в семейната им къща в продължение на половин година. Дава им и работа. Николай помолил Владимир и баща му да се изнесат, когато отношенията между децата им се влошили.
"Стефи и Владко бяха така наречените гаджета. Скъсаха преди година и дъщеря ми не искаше да има нищо общо с него. Той обаче продължаваше да настоява. Когато стана нещастието, братът на Стефи - Ивайло, разби паролата й във Фейсбук. Видяхме, че през април Владко й е писал и я заплашвал: "Ако не си с мен, няма да бъдеш ничия", обяснява почерненият баща. Родителят обяснява, че ако е усетил и най-малкия намек, че се случва нещо подобно, е щял да реагира, за да предотврати нещастието.
"Децата на тази възраст са много потайни. Явно се е страхувала, че ако ми каже, ще й се карам. Аз толкова я пазех. Постоянно я търсех по телефона да я питам къде е, а тя се сърдеше. Виках я при мен на работа да ми е пред погледа, явно съм предчувствал какво ще стане. Искаше да ходи лятото да работи на морето, но не е я пуснах. Аз тука не успях да я опазя, какво остава за там", отчаян е Николай.
Запитан какво би го успокоило след трагичната загуба, почерненият баща отговаря, без да се замисли:
"Нищо друго не ми трябва, трябва ми отмъщение! Искам това момченце да не види бял ден. И 1000 години затвор да му дадат, не е справедливо. Присъдата е ясна, както дъщеря ми е умряла, така и той трябва да умре. Искам да го видя мъртъв! Както тя се е мъчила, така и той да страда. Искам полужив да го удави някой в реката, капка по капка. Аз да гледам отстрани, точно това ще ме успокои, само това... ", краен е в мислите си разстроеният Николай.
Двамата с майката на Стефка едва се съвземат от големия шок.
"Жена ми изживява нещата много тежко. Не знам дали няма да стане някакъв проблем и с нея. Аз не съм виждал човек да плаче толкова много. Нито яде, нито спи. Това напълно я съсипа. Аз пък, докато съм жив, ще живея с тази болка. Това за мен е най-голямото нещастие. И на най-големия ми враг не пожелавам да загуби детето си. Откакто е станало нещастието, една хапка хляб не съм слагал в устата си, само цигари и кафе. Работя колкото се може повече, опитвам се да се разсея, но не се получава", разказва почерненият татко.
Той описва Владимир като работлив, но и много хитър човек. "Беше много особен човек. Тарикат. Ако трябва да се изразя съвсем точно - селски тарикат. Иначе акълия, много дявол човек", така описва бащата убиеца на дъщеря си.
"Той е родом от Ивайловград, ние също сме от този край. Само е регистриран в Първенец. Живееше при приятел в Злати трап от преди месец. Има и леля в същото село. Майка му е починала, баща му и сестра му са в Германия на гурбет. Те не ходят за много време, за 3 месеца. Сигурно тези дни ще се върнат. Веднага ще отида при бащата на убиеца и ще му обясня какъв изрод е направил. Сега всичко, което е изкарал от Германия, ще го даде по адвокати. Парите просто няма да му стигнат", заканва се Николай.

Няма да я погребват

Родителите на момичето са решили да не я погребват, а да я кремират.
"Няма да има погребение. Всичко е уредено, чакаме само да освободят тялото й от съдебна медицина. Ще направим опело и веднага ще я откараме в София да я кремират. Аз детето си не погребвам в земята! Искам прахът й цял живот да е с мен. Аз няма да вървя зад ковчег! Все още не са ни пуснали да я разпознаем, но било сигурно, че е тя. Сега е разпорена. Но аз знам, че е тя, давам мило и драго да е станала грешка, мечтая да видя ей сега отнякъде да се покаже. Да се окаже, че се е изгубила...", тъжи Николай Маджаров, баща на убитата Стефи.

Убиецът: Умря в любовна игра

"Съжалявам, че се случи това. Не съм го искал", каза в краткото си обръщение в съда Костадинов, докато магистратите му налагаха най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража".
Пред разследващите той обяснил, че Стефка се ударила по време на любовна игра.
Владимир призна още, че видял как любимата му жена пада в канала, но не успял да реагира. Опитал се да я извади, тъй като знаел, че тя не може да плува, но не успял. Най-възмутително е, че след като Стефка паднала във водата и течението я повлякло, Владимир не потърсил помощ. Прекарал нощта в дома на свой приятел. На сутринта отишъл на работа на полето, която му била възложена от бащата на мъртвото момиче.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама