Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/2072018 www.bgdnes.bg

Тя оцеля след скок от 6-ия етаж

Тийнейджърка оцеля след скок от около 15 метра. Това е поредният несполучлив опит за самоубийство на Даниела Тодорова, заради което тя е получила прякора Котката с 9-те живота.
17-годишната девойка е скочила от апартамента, в който живее с родителите си, на 6-ия етаж на жилищен блок в Бяла Слатина. Даниела взела импулсивно решението, след като се влюбила в момче, но то не отвърнало на чувствата й.
Съседи видели падналото пред блока момиче и веднага повикали линейка. Първоначално Даниела е откарана в болницата в Бяла Слатина, откъдето е преместена във Враца. Установено е, че при падането са счупени три прешлена на гръбначния й стълб, също ръцете и краката. След като във Враца състоянието на момичето е стабилизирано, то е транспортирано към София и прието в "Пирогов". Опасност за живота на Даниела все още има, но лекарите правят всичко по силите си и дават големи надежди, че ще прескочи трапа. Имало обаче вероятност да остане инвалид.
Приятелите на тийнейджърката са в потрес от случилото се. Разказват, че Дани, както я наричат, е правила няколко опита за самоубийство. Рязала си вените, гълтала хапчета, но всеки път успявали да я спасят. Заради това в класа й в професионалната агротехническа гимназия в Бяла Слатина "Никола Йонков Вапцаров" й лепнали прякора Котката заради поверието, че четириногите имат 9 живота.

Мъж се хвърли от мост

Млад мъж се самоуби в София. 25-годишният сложил край на живота си в квартал "Хиподрума". Малко преди полунощ той е скочил от моста на кръстовището между булевард ДАкадемик Иван Евстатиев ГешовУ и улица ДНайден Геров" в София, съобщи Фокус. Граждани видели случилото се и подали сигнал на телефон 112, но лекарите от пристигналия екип на Бърза помощ само констатирали смъртта на мъжа.
Разследващите търсят причините за решението на самоубиеца.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама