Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/4503255 www.bgdnes.bg

Учебен автомобил блъсна 17-годишна на пешеходна пътека

Учебен автомобил, управляван от 50-годишна правоспособна водачка, блъсна 17-годишна ученичка на пешеходна пътека в Благоевград, предаде БГНЕС.

Пътният инцидент стана към 7.20 часа тази сутрин на ул. "Братя Миладинови" зад сградата на АУБ. 17-годишната ученичка в 10-ти клас на благоевградска професионална гимназия пресичала улицата с 4 платна на пешеходната пътека, вървейки към училище. Момичето пресякло двете ленти в посока ул. "Иван Михайлов", след като преминала и третото плътно е блъсната с дясното странично огледало от учебен автомобил "Форд". Той е управляван от около 50-годишна жена, която е съпруга на собственика на фирмата за обучение на водачи от всички категории.

Правоспособната водачка въобще не е видяла пресичащата ученичка, след като тя е преминала пред автомобила и я е блъснала с дясното странично огледало. То е изкъртено при удара. Най-вероятно водачът на учебния автомобил, който не е обучавал кандидат-шофьор, си е отвлякла вниманието с превозваното на предната дясна седалка дете. То е около 4-годишно и е било карано към детска ясла. Детето не е било в столче, а на предната седалка.

Блъснатото момиче е прието в Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград във видимо добро състояние. В момента му се правят изследвания. Движението на мястото на инцидента е отцепено и се извършва в едната лента. Водачката ще бъде тествана за алкохол с полевия тест и кръвна проба, пострадалото момиче - също.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама