Реклама
https://m.bgdnes.bg/evro%202024/article/18240563 www.bgdnes.bg

Австрия почти изхвърли Левандовски и Пьотровски от Евро 2024

Австрия надигра и почти сигурно изхвърли Полша от Евро 2024. Играчите на Ралф Рангник победиха с 3:1 в мач от група "D". Така поляците останаха без точка след първите два двубоя, а съперникът им вече има три. Ако Франция и Нидерландия завършат наравно, Левандовски и компания изхвърчат. При победа на един от двата отбора все още запазват шанс. В последната среща в групата поляците се срещат с Франция. Само победа над "петлите" може да остави шансовете им за продължаване напред, и то ако тимът на Дидие Дешан загуби и днес от Нидерландия.

Титуляр срещу Австрия бе халфът на "Лудогорец" Якуб Пьотровски, който обаче бе заменен още на почивката от адаша си Якуб Модер. В игра след травма се завърна голямата звезда на Полша Роберт Левандовски, но и той не успя да помогне на своя отбор. 

Реклама

Австрия нанесе удар в 9-ата минута, след като стартира далеч по-добре от противника си. Филип Мвене проби отляво и центрира към Гернот Траунер, който бе изпуснат от Павел Давидович и с глава заби топката неспасяемо в мрежата на Шчесни.

Полша постепенно увеличи оборотите и стигна до изравнителен гол. Той бе дело на Кшищоф Пьонтек в 30-ата минута. След центриране от корнер се стигна до разбъркване в наказателното поле и топката стигна до Ян Беднарек. Той стреля, но ударът му бе блокирам от голмайстора Траунер. След карамбол топката стигна в Пьонтек, който направи 1:1.

Звездата на поляците Роберт Левандовски се появи в игра в 60-ата минута на мястото на Адам Букса. Малко по-късно Австрия отново поведе в резултата с гол на Кристоф Баумгартнер. Резервата Александер Прас пусна топката към дъгата на наказателното поле. Марко Арнаутович пропусна за Кристоф Баумгартнер, който нанесе страхотен удар  за 2:1.  В 77-ата минута Австрия получи правото да изпълни дузпа. Шчесни фаулира откъсналия се сам срещу него Марсел Забицер. Зад топката застана Арнаутович, който направи резултата 3:1.

Четете още

Държава във война записа победа на европейско

Държава във война записа победа на европейско

ЖЕГА! Фенка на Полша влудява в Германия

ЖЕГА! Фенка на Полша влудява в Германия

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама