Реклама
https://m.bgdnes.bg/evro%202024/article/18285209 www.bgdnes.bg

Роналдо наградил звездите на Грузия

Съдбата има странно чувство за хумор!

Кристиано Роналдо, който преглътна поражение с 0:2 от Грузия на Евро 2024 с отбора на Португалия, е открил академията на "Динамо" (Тбилиси) през 2013 г. Именно оттам тръгват големите грузински звезди, които разплакаха мореплавателите в последния двубой от група "F" на шампионата. Най-големите медии на Стария континент публикуват снимки от гостуването на Роналдо в Тбилиси като специален гост на церемонията по откриването на базата.

През 2013 г. до Роналдо за снимка се нареждат Хвича Кварацхелия - голямата звезда на Грузия, който вкара първия гол срещу Португалия, Зурико Давиташвили, който влезе като резерва в края на мача, и вратарят Гиорги Мамардашвили.

Реклама

"Щастлив съм, че съм тук, че раздадох награди на децата - споделя тогава Роналдо. - Тази академия е важна за бъдещето на "Динамо" (Тбилиси). Благодаря за възможността да съм тук. Надявам се да помогна на много поколения футболисти."

Кристиано се оказва прав и настоящата генерация на Грузия пише своята златна история.

Бившият национален селекционер на България Ясен Петров също добре познава отбора, воден от Вили Саньол. Петров е начело на "лъвовете" през септември 2021 г., когато в приятелски мач побеждаваме Грузия с 4:1, но и при разгромното ни поражение с 2:5 от същия съперник през юни 2022 г. в Лига на нациите.

"Футболистите на Грузия "берат плодовете на своя труд" - коментира пред "България Днес"

Ясен Петров. - Отборът е стойностен и резултатите се виждат. Младата им генерация са изключително качествени състезатели. Не съм изненадан от това, че се класираха на осминафинал. Вратарят Мамардашвили е героят за страната си. Селекционерът Вили Саньол оправдава доверието и търпението към себе си, което му дадоха от федерацията.

Португалия не излезе с титулярния си състав, но въпреки това Грузия заслужи успеха си. Мисля, че на осминафинала Испания ще победи, но класирането за тази фаза на турнира е голям успех за цяла Грузия. Когато ги бихме в контрола с 4:1, бяха без Кварацхелия. След това в мача от Лигата на нациите (2:5) той направи разликата и закономерно ни победиха. Хвича е много качествен играч, не е случайно, че ПСЖ има интерес към него."

Ясен Петров направи и своята прогноза за шампион на Евро 2024.

"Италия винаги е била моят фаворит, така и ще си остане - сподели Пловдивския Джанини. - Но "Скуадра адзура" нямат никакъв шанс да защитят титлата си. Германия и Испания са най-сериозните претенденти за трофея. Англия, Франция и Португалия са също разполагат с качествени отбори, но не могат да разгърнат потенциала си.

Четете още

Митът за германската точност загина (репортаж от Евро 2024)

Митът за германската точност загина (репортаж от Евро 2024)

Сексскандал №1 на Евро 2024: Бланка иска развод след рогата

Сексскандал №1 на Евро 2024: Бланка иска развод след рогата

Канибализъм на Евро 2024

Канибализъм на Евро 2024

Дебютантът Грузия отива на 1/8-финал, Роналдо беснее

Дебютантът Грузия отива на 1/8-финал, Роналдо беснее

Реклама
Реклама
Реклама