Реклама
https://m.bgdnes.bg/evro%202024/article/18245091 www.bgdnes.bg

Грузия открадна точка от Чехия

Чехия и Грузия направиха 1:1 в мач от група "Е" на Евро 2024. Дебютантът на шампионат на Стария континент може да щастлив от равенството, след като противникът му създаде купа положения пред неговата врата. 

Чехия започна вихрено мача и на няколко пъти бе близо до това да открие резултата. Единствената пречка бе вратарят на Грузия Гиорги Мамардашвили, който направи фантастични спасявания. Чехите успяха да вкарат топката във вратата му, но голът им бе отменен след разглеждане с ВАР Адам Хложек. В края на полувремето се случи нелогичното - Грузия поведе. Това стана след дузпа, след като ВАР-арбитъра Марко Фриц повика Даниел Зиберт да прегледа ситуация след шут на Гурам Кашия. Оказа се, че Робин Хранач играе с ръка. Зад топката застана Жорж Микаутадзе, който вкара за 1:0 за Грузия. се нае с изпълнението на 11-метровия наказателен удар, стреля в горния ляв ъгъл на вратата и реализира, за да изведе Грузия напред в резултата.

Реклама

Чехите изравниха в 59-ата минута чрез звездата си Патрик Шик. След центриране от корнер от страна на Владимир Цоуфал, Онждрей Лингър стреля с глава и прати топката в десния страничен стълб на грузинската врата. Шик бе на точното място и направи 1:1. Това е негово шесто попадение на последните две европейски първенства. Така стана най-успешният голмайстор от Евро 2020 насам. Чехия от своя страна бележи във всеки от последните си девет гола.

Малко по-късно Шик получи контузия и бе принудително заменен. До края Чехия натискаше, но не успя да вкара втори гол. 

Четете още

НЕЛОВКО! Грешникът за Чехия рекламира гащи на Роналдо

НЕЛОВКО! Грешникът за Чехия рекламира гащи на Роналдо

Португалия грабна инфарктна победа срещу смела Чехия

Португалия грабна инфарктна победа срещу смела Чехия

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама