Реклама
https://m.bgdnes.bg/evro%202024/article/18325308 www.bgdnes.bg

Турция на 1/4-финал след най-бързия гол в елиминации

Турция стана последният отбор, който се класира за 1/4-финалите на Евро 2024. Играчите на Винченцо Монтела победиха Австрия с 2:1. Двата гола вкара защитникът Мерих Демирал. 

Турция ще се изправи срещу Нидерландия на 1/8-финалите. Двубоят е в събота от 22,00 ч. на "Олимпиащадион" в Берлин. 

Реклама

Турция поведе още в 1-ата минута. Гюлер изпълни корнер и топката се отби от крак на защитник. Патрик Пелц успя да спаси, избивайки от голлинията, но Мерих Демирал бе на точното място и откри резултата. Попадениетп на централния защитник е след едва 57 секунди игра. Това го прави най-бързият гол в елиминации в историята на европейските първенства.

Минута по-късно Австрия пропусна да изравни. Баумгартнер навлезе в наказателното поле на Турция с дрибъл, след което стреля към долния десен ъгъл на вратата, но не намери очертанията ѝ. Отново той беше замесен и в другото опасно положение пред вратата на южните ни съседи. Марсел Забицер напредна по дясното крило в 45-ата минута. Сви топката към Баумгартнер, който стреля, но прати топката покрай левия страничен стълб.

В 59-ата минута Демирал се разписа за втори път. След центриране от корнер отдясно той надскочи защитата на Австрия и с глава прати топката във вратата на Пелц – 2:0. Тимът на Ралф Рангник върна интригата в 66-ата минута. Майкъл Грегорич намали резултата след третия гол след корнер в мача. Той засече с глава центриране на Пош. В последната минута вратарят на Турция направи едно от най-зрелищните спасявания на европейското до момента. 

Четете още

Здравко Лазаров: Турция няма да се даде без бой

Здравко Лазаров: Турция няма да се даде без бой

Ранени след атака с нож във фен зоната в Щутгарт

Ранени след атака с нож във фен зоната в Щутгарт

Реклама
Реклама