Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/14221727 www.bgdnes.bg

Мъри и Ивков при Шолак зад гърба на Наско

Срамно е, че Стоилов си тръгва заради уволнението на директора

Бившият треньор на "Левски" Станимир Стоилов и изпълнителният директор Ивайло Ивков са се срещали с бизнесмена Драган Шолак зад гърба на Наско Сирков. Разговорите са се случили по време на преговорите компанията на сърбина "Юнайтед Груп" да придобие клуба.

Бизнесменът е бил в София и е поискал да се види с мажоритарния собственик. По-късно Сираков разбира, че след него при Шолак отиват Мъри и Ивков.

Реклама

"На срещата с Диксън заведох и Стоилов, който разговаря повече от два часа с него. Значи ли, че и Мъри е лъжец? Имах среща с г-н Шолак. Разговарях с него, а след това разбрах, че и те са се виждали с него. Аз бях сам на среща. След това те не са намерили за нужно, че след мен са се видели с Шолак, но на такива дреболии не обръщам внимание", заяви Сираков.

Легендарният нападател изрази разочарованието си, че Стоилов е напуснал отбора заради уволнението на изпълнителния директор Иво Ивков.

"Срам е. Няма такъв случай в световната история. Треньор да си тръгва, защото си тръгва изпълнителния директор. Поправете ме, ако има някъде. Това е неправилно мислене. Всички изисквания на Мъри бяха изпълнени. На мен ми се полага правото да избирам изпълнителния директор, след като съм заложил името си, за да застана начело. Ако Мъри го беше каза преди година и половина, че иска той да го избира, щях да се съглася, само и само да дойде. Той обаче не го е поставял като условие", обясни Сираков.

Според него целта е да се оттегли генералният спонсор и той да остане сам.

"Защо станаха лоши спонсорите? Защото подкрепят Наско Сираков. Те да се махнат, да стане същото безвремие, каквото беше. На Сираков да му писне и да депозирам акциите на клуба и любимците на "синя" България да управляват с 10% подарени? Няма да стане. Аз вече не съм пазител на акциите, а съм мажоритарният собственик. Да си го набият в главата, да го преглътнат", категоричен е Сираков.

Въпреки това собственикът на клуба обяви, че вратата за Стоилов е винаги отворена. Специалистът може да се върне във всеки един момент.

"Треньорът напусна непредвидено преди най-важната част от първенството и преди мача с ЦСКА. Заедно с него си тръгнаха помощниците му и шефът на ДЮШ. Това бе удар по клуба. За мое огромно съжаление това е факт и ние трябва да излезем от тази ситуацията. Треньор на "Левски" до края на сезона ще бъде Елин Топузаков. Ако Мъри иска да се върне, вратата за него винаги ще е отворена. Ако иска, още утре да дойде да води тренировката, няма проблеми. Няма едно решение което да са взели с Ивков, което ние със спонсора да сме бламирали. Каквото са поискали това са направили", каза Сираков.

Реклама

Стоилов е получил всичките си заплати, както и премията за спечелването на Купата на България.

Сираков реагира и на информацията, че Мъри е готов да вземе 10% акции на клуба от тръст "Синя България". Условието е собственикът да депозира в клуба своите. 

"Аз не съм съгласен. Да чуя от Стоилов това решение, тогава ще коментирам. Сега имам мач с ЦСКА", заяви той.

Сираков ще напусне сдружението "Левски на левскарите".

"Не мога да бъда в сдружения, които открито от 6 месеца се отричат от мен. Това е провален проект. Той е мой. Не да се пъчат и да обясняват, че те са го измислили. Казах, че искам "Левски" като си стъпи на краката, да стане отбор на привържениците. А те се изтъпанчват 7 човека в управителния съвет, където "сините" фенове не могат да ги гледат. Айде, сиктир оттук", ядоса се Сираков.

Членът на надзорния съвет на "Левски" Венцислав Димитров заяви, че загубата на клуба в последната година се равнява на 1 057 000 лв., но дупката в бюджета е намаляла значително.

"Преди година и половина беше близо един милион годишно, а сега е нюню. Благодарение, както на спонсора, така и на феновете. Хилядите привърженици, които обичат "Левски". Дупката в бюджета беше силно намалена и усилията са ножицата да стане 0:0. След това да излизаме отгоре", заяви Димитров.

Той добави, че 10% от приходите, които се падат на консултантската фирма, не са поискани. Фактурата има давност от 5 години.

"Факт е, че в началото договорът е бил подписан така. Г-жа Гикова, главната счетоводителка, обърна внимание на г-н Ивков, че не е редно върху някои печалби да се взема данък. Така даренията и някои други приходи отпаднаха. Бяха дадени кредитни известия със задна дата. Целта беше да клубът да не е плащал 10% върху дарения", каза Димитров

Четете още

Мъри Стоилов готов да вземе 10% от акциите в "Левски"

Мъри Стоилов готов да вземе 10% от акциите в "Левски"

"Левски" търси треньор в Испания

"Левски" търси треньор в Испания

Бившият треньор на "сините" Славиша Стоянович: Обичам "Левски", но си тръгнах обиден

Бившият треньор на "сините" Славиша Стоянович: Обичам "Левски", но си тръгнах обиден

Мъри се връща в Хасково в къща мечта

Мъри се връща в Хасково в къща мечта

Реклама
Реклама
Реклама