Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/15358197 www.bgdnes.bg

"Левски" взе на прицел титлата

Костов за първи път сподели голямата цел на тима

"Левски" се прицели в титлата в Първа лига. "Сините" ще опитат да спрат хегемонията на "Лудогорец".

Треньорът Николай Костов за първи път сподели голямата цел на отбора този сезон. Направи го след загубата с 0:2 от "Айнтрахт" във Франкфурт, която сложи край на евроучастието на "Левски". "Сините" отпаднаха в плейофа за влизане в групите на Лигата на конференциите. Те не бяха се класирали до тази фаза на европейските турнири от 13 години.

Реклама

"Имаме си цели. Във вътрешния шампионат се борим за титлата. Не можем всички да побеждаваме. Въпросът е да запазим играта", заяви Костов, който в края на мача имаше сълзи в очите си.

Треньорът благодари на над 3000 привърженици, които подкрепяха тима във Франкфурт.

"Апелът е да ни поддържат и в шампионата. Там сме изоставащи, защото имаме натрупани вече две загуби. Трябва да направим така, че за следващия сезон да сме още по-силни в Европа и да направим отбор, който да побеждава", завърши Костов. 

Капитанът Андриан Краев не скри разочарованието си от отпадането.

"Разочарованието е огромно, но трябва да се гордеем с нашето представяне като цяло в турнира - заяви халфът. - Не знам какво не ни достигна наистина. Може би техният опит и класата си казаха думата. Помечтахме. Едно пропукване ни коства и мача. През останалото време мисля, че се държахме добре. Целта сега е изцяло да насочим погледи към първенството. Можем да се борим за шампиони."

От "Левски" благодариха на феновете, пропътували хиляди километри, за да подкрепят отбора.

"Дълбок поклон до земята за поредното ви изумително представяне. Публиката на "Левски" отдавна е превърнала не само "Герена" в храм и крепост, но и всеки стадион, на който тимът гостува. Така беше и във Франкфурт. Благодарим на всяко "синьо" сърце, което е отделило средства и време, за да бъде до отбора. Благодарим на тези, които дойдоха със самолет, на тези, които пътуваха дни наред чак от България с коли, на тези, които се стекоха от цяла Европа и изумиха домакините с европейско поведение и любов. "Левски" е по-жив от всякога заради вас", гласи обръщението на клуба.

Четете още

"Синята" легенда Емил Спасов:
"Левски" може да се бори за титлата!

"Синята" легенда Емил Спасов: "Левски" може да се бори за титлата!

Легендата Михаил Вълчев: "Левски" е на ниво Бундеслига!

Легендата Михаил Вълчев: "Левски" е на ниво Бундеслига!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама