Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/15375558 www.bgdnes.bg

Ето колко милиона ще вземе Десподов в ПАОК за 4 години

Солунският гранд спечели наддаването с "Олимпиакос", 1,3 млн. е заплатата на българина

Българският национал Кирил Десподов преминава от "Лудогорец" в гръцкия ПАОК, където ще получава 1,3 млн. евро годишна заплата, съобщава sport24.gr. Солунският гранд е изпреварил своите конкуренти със солидното възнаграждение за нападателя на "орлите". Договорът на Десподов е за 4 години, като досегашният му клуб ще получи 4,5 млн. евро трансферна сума.

Реклама

"Олимпиакос" също проявяваше интерес към българския футболист, но в крайна сметка привлече Ола Солбакен и така пътят на Десподов към ПАОК беше открит.

В договора е включена клауза, която гарантира на "Лудогорец" 20 процента от евентуален бъдещ трансфер на футболиста. Това е вторият милионен трансфер на "Лудогорец". Преди няколко месеца клубът продаде Игор Тиаго за 7,9 милиона евро на "Брюж".

С ПАОК Десподов ще играе в Лигата на конференциите. Гръцкият отбор е в една група с "Айнтрахт" (Франкфурт), ХИК и "Абърдийн". "Лудогорец" ще играе в същия турнир, след като отпадна от "Аякс" в плейофа за влизане в групите на Лига Европа. "Орлите" започват кампанията си в евротурнира с домакинство на словашкия Спартак (Търнава) на 21 септември от 19,45. В групата на родния шампион са още "Фенербахче" и "Нордселанд".

Четете още

Десподов иска на Острова

Десподов иска на Острова

Ивайло Петев стяга нападателите

Ивайло Петев стяга нападателите

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама