Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/15621981 www.bgdnes.bg

СЛУЧВА СЕ! Три варианта за заместник на Кръстаич

Мъри Стоилов и Илиан Илиев фаворити, търсят и опитен чужденец

Българският футболен съюз вече е започнал да обмисля евентуални варианти за заместник на националния селекционер Младен Кръстаич. Сърбинът има договор с родната федерация до лятото на следващата година, но е твърде вероятно той да не бъде изпълнен докрай. През календарната 2023 година България все още не е записала нито една победа, а критиките към треньора са увеличават след всеки изминал мач.

Единственият вариант Кръстаич да запази поста си и след Нова година е националите да постигнат убедителна игра и най-накрая някакви резултати в оставащите срещи. На 14 октомври приемаме Литва в София и победа в този двубой изглежда като напълно задължителна. Три дни по-късно следва гостуване на Албания в контрола. През ноември се задават доста по-сериозни сблъсъци - домакинство на Унгария и гостуване на Сърбия. 

Реклама

Ако националният тим не започне да трупа точки в европейските квалификации, то още преди Нова година Кръстаич ще бъде освободен срещу съответната неустойка. Фаворит за негов заместник е бившият треньор на "Левски" Станимир Стоилов, който е безработен, откакто сам напусна "Герена" през април заради конфликт с ръководството. Голямото желание на президента на федерацията Борислав Михайлов е да убеди треньора на "Черно море" Илиан Илиев да поеме "лъвовете". В подкрепа на тази кандидатура може да натежи фактът, че неговият син Илиан Илиев-младши е неизменна част от състава в последно време.

Третият напълно реалистичен вариант е отново да се прибегне до чуждестранен специалист. На този етап от БФС нямат готов такъв човек. Сигурно е, че ще се търси треньор с богат опит в европейския футбол, който е готов да се впусне в подобно рисковано предизвикателство. България разполага с един от най-младите състави сред националните гарнитури в цяла Европа, но до момента резултати липсват, а затъването все по-назад в ранглистата е факт.

Четете още

НАЗДРАВЕ! Младен Кръстаич започна гроздобера

НАЗДРАВЕ! Младен Кръстаич започна гроздобера

40 играчи изреди Кръстаич в националния

40 играчи изреди Кръстаич в националния

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама