Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/16346752 www.bgdnes.bg

Отметна ли се Божков за дълга на "Левски"?

Видеото, в което бившият собственик на футболния "Левски" Васил Божков обяви отново, че опрощава дълга на клуба към негови фирми, изчезна от социалните мрежи само два часа след като развълнува "синята" общност.

7-милионен дълг на "синия" клуб сякаш бе опростен, но дали Божков не е размислил. Бившият хазартен бос и собственик на "сините" Васил Божков обяви това чрез видео, което бе публикувано в социалните мрежи от журналиста Емил Коцев.

Реклама

"Не им искам парите на "Левски", каза Божков. Два часа след публикуването видеото беше изтрито. Преди три години Наско Сираков обяви, че Васил Божков е финансирал "Левски" и със заеми. Оказа се, че "сините" дължат седем милиона лева на НОВЕ Холдинг, която е собственост на Божков. "Левски" дължи седем милиона на Националната лотария и НОВЕ Холдинг". Падежът е 2023 година", заяви тогава Сираков.

Самият Божков, който прекара години в Дубай, след като срещу него започна разследване, а сметките и имотите му бяха запорирани, вече бе казал, че няма да си търси милионите от Отбора на народа. Проблемът е, че тези кредити бяха иззети от НАП и се дължат на държавата, която е запорирала имуществото на Божков. Именно тези суми станаха препъникамъкът за желанието на бизнесмена Драган Шолак да купи "Левски" и да го финансира с огромни суми и построяване на нов стадион. Тогава държавата не пожела да се откаже да си търси парите, които по документи на са фирми на хазартния бос.

Четете още

ИЗНЕНАДА! Ива Софиянска РОДИ трето дете на сина на Васил Божков

ИЗНЕНАДА! Ива Софиянска РОДИ трето дете на сина на Васил Божков

Вижте как протича домашният арест на Васил Божков

Вижте как протича домашният арест на Васил Божков

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама