Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/16363019 www.bgdnes.bg

Валентин Михов: Човек да не се пошегува за БФС

"Човек да не се пошегува", смее се един от най-футболните хора у нас Валентин Михов по въпроса с неговата кандидатура за президент на БФС. За такава възможност самият той призна пред БНТ.

"Куп хора ми се обадиха, за да ми предложат подкрепата си, за което им благодаря - казва Михов пред "България Днес". - Но с опита, който имам и като футболен ръководител, и като бизнесмен, знам, че този пост е най-добре да се заеме от по-млади хора. Аз, както и други, мога да помагам с каквото мога, стига някой да потърси помощта ми. Но аз да се кандидатирам... в живота всичко може да се случи, но засега това си остава в сферата на шегата."

Реклама

Валентин Михов е юноша на ЦСКА, футболист на "Академик" (Св), а с началото на промените бе и президент на "армейците", впоследствие и на БФС. При неговото управление националният ни отбор се класира за световните финали в САЩ през 1994 г. и бе изигран паметният мач на стадион "Парк де Пренс" през ноември предната година.

Според решението на Изпълкома на футболната централа конгрес трябва да има около средата на март 2024 г. Подалият за втори път оставка като президент Борислав Михайлов каза, че няма да се кандидатира за нов мандат след 18 години на поста, но това е предпоследно, твърдят източници от БФС. За най-сериозен кандидат е смятан Димитър Бербатов, който води битка да оглави футболния съюз от няколко години. В свое изявление отпреди седмица някогашният голмайстор на Висшата лига обяви, че би отстъпил място на Стилиян Петров, ако за него има повече подкрепа.

Има още много време до обявяването на датата и номинациите, но отсега е ясно, че в битката за стола на Михайлов е много вероятно да влезе вечният кандидат Христо Порточанов. На миналия конгрес той се оттегли и обяви подкрепа за бившия вратар. През години Любослав Пенев също беше кандидат, но и той не бе допуснат до залата, където се съвещаваха футболните хора на България.

Четете още

ЧУДО! Боби М. подаде оставка!

ЧУДО! Боби М. подаде оставка!

Венци Стефанов: Боби М. да си тръгне с чест!

Венци Стефанов: Боби М. да си тръгне с чест!

ФИНТОВЕ! Боби М. търси как да се измъкне

ФИНТОВЕ! Боби М. търси как да се измъкне

Боби М. запален и изгорен в Русе

Боби М. запален и изгорен в Русе

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама