Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/16439277 www.bgdnes.bg

ЦСКА-София гони първи успех над “Лудогорец“ от 2 години насам advertorial icon

Страхотно дерби на върха се задава за финал на годината в българската футболна efbet Лига. Лидерът във временното класиране ЦСКА-София приема 11-кратния шампион "Лудогорец" за един последен мач на своя стадион "Българска армия" преди той да бъде разрушен. Билетите за сблъсъка са разпродадени и трибуните ще бъдат пълни. Двубоят е насрочен за 17:45 часа в неделя и ще се излъчва пряко по Диема Спорт. Разнообразни пазари за залог може да откриете в платформата efbet.com.

Прави впечатление, че гостите от Разград са лек фаворит с коефициент за тяхна победа от 2.50*. Успехът за ЦСКА-София се котира при 3.15*, а равенството е оценено на 3.30*.

Статистиката от последните пет мача между двата тима в efbet Лига е категорично в полза на разградчани. В тях те са записали 4 победи, а един мач е завършил наравно. Головата разлика пък е 13:3 в полза на "орлите". За последно "червените" съумяха да победят своя противник на 20 декември 2021 година с 1:0 у дома.

През седмицата и двата тима имаха мачове от осминафиналите в турнира за Купата на България. ЦСКА-София надделя с 1:0 над "Славия", но контузия на вратаря Густаво Бусато притесни лагера на "червените". В крайна сметка се оказа, че травмата му не е тежка и почти сигурно той ще пази и в неделя. "Лудогорец" от своя страна напомпа самочувствието си с победа с 4:0 над "Локомотив" (Пд).

"Нека да има публика, това е много добре за футбола в България. Мисля, че ще бъде един абсолютно нормален мач. Отиваме да играем футбол и който е по-добър, нека победи. Това е един тест. Искаме да зарадваме всичките хора, които ще бъдат по трибуните", коментира старши треньорът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев.

Стана ясно, че голямото дерби в неделя ще се ръководи от главния съдия Драгомир Драганов. От ръководството на ЦСКА-София обаче категорично не са съгласни с това назначение.

"Искам да заявя позицията на клуба, че нашият отбор не иска мачът да бъде ръководен от Драганов. Заявихме го още миналата година, защото този съдия прави грешки в наш ущърб. Това е нашето желание. Дали ще бъде уважено или не - това е работа на съдийската комисия. В последните първенства доста субективни фактори влияят за излъчването на шампиона", изрази мнението си изпълнителният директор на "червените" Филип Филипов.

"Трябва да спечелим по какъвто и да било начин", категоричен от своя страна е старши треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро.

Ако считате, че в двубоя ще има над 2.5 гола, то в efbet коефициентът за такъв залог се равнява на 2.60*, а под 2.5 гола е 1.57*. 2.25* е ставката и двата отбора да отбележат, а 1.75* да не го сторят. 6.00* е коефициентът за точен резултат 1:1, нулевото равенство се котира на 7.20*, а 1:0 за ЦСКА-София е 7.20*.

Изпълнителният директор на "Лудогорец" Ангел Петричев потвърди: "Дори и през ум не ни е минавало да отлагаме мача с ЦСКА заради европейското ни участие". Само няколко дни след ключовия мач във вътрешното първенство на "Лудогорец" предстои и решаващо домакинство в турнира Лига на конференциите срещу "Нордселанд". При победа "орлите" си гарантират продължаване в Европа и напролет.

Ръководството на "Лудогорец" вече призова феновете си за подкрепа. "Следва изключително важното ни гостуване срещу основния опонент за титлата - ЦСКА-София. Този мач ще бъде исторически, тъй като ще е последен на легендарния стадион "Българска армия". Момчетата на Георги Дерменджиев ще имат нужда да усетят вашата подкрепа от сектора за гости", написаха от Разград.

В секция "Дългосрочни събития" на efbet.com откриваме, че "Лудогорец" все още е фаворит за спечелване на поредна титла. 1.50* е коефициентът да бъдат победители в efbet Лига 2023/24. За ЦСКА-София шансовете се оценяват на 2.85*. Трети по този показател е "Черно море" с 8.80*. Титла на "Левски" на този етап може да се заложи при 40.00*.

*Коефициентите могат да подлежат на промяна. Актуалните коефициенти могат да се видят непосредствено преди залог на платформата efbet.com.

*Участието в хазартни игри крие риск от развиване на зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична в "Разумно залагане“ на efbet.com и в сайта на НАП.

Реклама
Реклама
Реклама