Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/16450863 www.bgdnes.bg

Разграбват "Армията" след мача с "Лудогорец"

Легендарният стадион "Българска армия" ще бъде разграбен от феновете на ЦСКА-София след дербито с "Лудогорец". "Червените" за последно играят в неделя вечер в своя дом, след което арената ще бъде разрушена. На същото място след около две години и половина трябва да бъде изграден нов модерен стадион, отдавна мечтан от запалянковците на "армейците".

За мача с "Лудогорец" стадионът бе разпродаден напълно дни преди мача. Голяма част от феновете отидоха с идеята да се приберат вкъщи със спомен от "Армията", която в този си вид съществуваше от 1967 г. до днес. От клуба призоваха феновете да не чупят седалки, но това нямаше как да не се случи при наличието на над 15 000 души на трибуните. Очакваше се част от камъните от занемарените трибуни също да бъдат откъртени за спомен. Запалянковците бяха изрично предупредени и да не нахлуват на терена след последния съдийски сигнал.

Реклама

Голяма част от феновете искат да се сдобият с трева от стадиона, а от клуба обещаха да пуснат в продажба елементи от стадиона. "Много елементи от собствеността на стадиона ще достигнат до феновете под формата на сувенири, които ще бъдат пуснати в продажба или на търг скоро след последния исторически мач на стадион "Българска армия", обявиха "червените". Сред артикулите на търга ще бъдат и луксозните седалки от ВИП ложата на стадиона.

Подобна практика не е нещо ново. В Англия някои късметлии се сдобиха с чимове от стария "Уембли", като днес цената им в преспапие по аукционите надвишава 1000 паунда. От "Барселона" също продават трева от "Камп Ноу", който в момента е затворен за реконструкции. Цените в зависимост от размера започват от 15 евро и достигат над 400.

От клуба вече зарадваха феновете с ден на отворените врати. Запалянковците бяха посрещани от легендарния Димитър Пенев и домакина Бай Добри, като всеки можеше да влезе в съблекалнята на отбора или да се разходи на терена.

Четете още

Психоложка спасява Тобиас Хайнц от ЦСКА

Психоложка спасява Тобиас Хайнц от ЦСКА

Протестът срещу БФС ескалира - кръв, бити деца, линейки, изгоря полицейски бус (ГАЛЕРИЯ)

Протестът срещу БФС ескалира - кръв, бити деца, линейки, изгоря полицейски бус (ГАЛЕРИЯ)

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама