Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/16816258 www.bgdnes.bg

"Левски" отхвърли оферти за звездите Уелтън и Хосе Кордоба

Кордоба и Уелтън остават на този етап

"Левски" е отхвърлил оферти за двете си звезди Уелтън и Хосе Кордоба. Причината е твърде ниска предложена сума от желаещите ги клубове, научи "България днес".

Запитването за бразилеца е било от азиатски тим. Цената, която са давали за най-добрия играч на "сините", била смешно ниска. На "Герена" не биха се разделили с Уелтън за по-малко от 3,5 млн. евро.

Реклама

Подобна е ситуацията и с Кордоба. Офертата за панамеца е била от "Бешикташ". Тя отново е била много далеч финансово от желаното от "сините". След контра предложение от тях отговор от турския клуб не е получен. Защитникът бе спряган и за гръцките "Олимпиакос" и "Панатинайкос", както и за "Айнтрахт" (Фрнкфурт). Предложения или запитвания от тях не са идвали на "Герена".

И двете оферти са били отправени още преди Нова година. В момента няма актуални предложения за двете звезди на "Левски". Така те остават на "Герена" до края на сезона поне на този етап.

"Сините" заминават за лагер в Турция днес. С тях ще пътува и първото ново попълнение - бразилецът Фабио Лима. Нападателят подписа с "Левски" за 2,5 години, след като мина успешно медицинските прегледи. Той ще замени продадения в "Ростов" Роналдо. Лима дори взе номера, който сънародникът му носеше досега.

"Сините" усилено търсят заместници на Жереми Петрис и Андриан Краев. Двамата отказаха да подновят договорите си и бяха извадени от първия състав.

Сред вариантите за заместник на Петрис е норвежец. Това е 22-годишният Стърла Отесен, който е свободен агент от 1 януари. Тогава е изтекъл договорът му със "Стабек". Според медиите в родината му, "Левски" е по петите му от 2 месеца. От "Герена" признаха, че Отесен е сред вариантите за нов десен бек, но има и други, които разглеждат. Те отново са чужденци.

Отесен е юноша на "Кйелос". Играл е и за втория тим на "Лин". Има 20 мача за националния отбор на Норвегия до 20 години. През последния сезон е записал 28 мача с 1 гол и 3 асистенции за "Стабек".

Реклама
Реклама
Реклама