Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/16922997 www.bgdnes.bg

Христо Запрянов: Няма да се кандидатирам за шеф на БФС!

Настоящото ръководство не е издигнало кандидат, заяви Йордан Лечков

Христо Запрянов няма да се кандидатира за президент на БФС, това съобщи самият той пред "България Днес".

Името на Запрянов беше спрягано като вариант за поста, който бе освободен след оставката на Борислав Михайлов. Запрянов е категоричен, че няма намерение да се яви на изборите на 15 март. На тази дата трябва да се проведе извънреден конгрес на БФС, като делегатите ще изберат наследника на Боби М.

Реклама

Михайлов управлява федерацията от 2005 г., но се оттегли след бурни протести през есента на миналата година.

"Категорично няма да бъда кандидат за президент на БФС - коментира заместник-изпълнителният директор на БФС Христо Запрянов. - На този етап важното е да се организира конгресът. След това ще видим как ще се развият събитията. Имам планове и интересни предложения за в бъдеще. Целта ми в никакъв случай не е да ставам президент на БФС. Не съм влизал в контакт с нито един клуб. Казвам го, защото процедурата изисква всеки кандидат да бъде издигнат от поне един клуб. Но аз нямам такива намерения." 

На този етап има няколко сигурни претенденти за поста президент на БФС. Това са Димитър Бербатов, Георги Градев, Христо Крушарски, Илиян Стоянов и Манол Иванов.

Бившият спортен министър Красен Кралев, който също е спряган за евентуален кандидат, все още не е обявил намеренията си.

Изпълкомът на БФС се събра вчера на заседание, което бе очаквано с интерес заради напрежението, което ескалира след вписването на Михаил Касабов за изпълняващ длъжността президент на федерацията.

"От тази клика на опонентите новият кандидат за президент е Мишо Касабов." Това заяви пред Би Ти Ви вчера Йордан Лечков, дългогодишен член на екипа на Борислав Михайлов и негов вицепрезидент.

"Доколкото знам и го познавам, Михайлов няма да се кандидатира - каза още Лечков. Аз също, както и Емил Костадинов. Настоящото ръководство няма кандидат."

Четете още

Георги Градев: Боби Михайлов вече е история

Георги Градев: Боби Михайлов вече е история

Лечков: Новият кандидат на "кликата" е Касабов

Лечков: Новият кандидат на "кликата" е Касабов

Реклама
Реклама
Реклама