Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/17012075 www.bgdnes.bg

Наско Сираков: Взех акциите, за да не се гаврят с "Левски"

Мажоритарният собственик на "Левски" Наско Сираков заяви, че е взел акциите, за да се спре гаврата с клуба. 

"След като се разнасяха акциите по улиците на София и по жълтите павета от Сашо Диков, реших, че това е гавра с клуба - сподели легендата пред "Спортал". -  Звъннах на Васил Божков и го помолих да ми ги даде на мен. След един месец това се случи. Това е изцяло мое решение. Няма нещо, което да съм постигнал в този живот, или е много малко извън "Левски", така че дължа всичко на клуба. Това е мисия да помогна с всичките си сили клубът да бъде спасен."

Реклама

Сираков има и своето обяснение за войната, която водят срещу него част от феновете.

"Разбира се, че имам, само че то не е за широката общественост - наметкна той. - Приемам критика от абсолютно всеки един фен на "Левски" и приемам, че това е нормално, защото живеем в демократична държава. Мога да се обидя от хора, които са на моето ниво. Не мога да се обидя от всеки. Ако се обиждах от всеки, много отдавна да съм хвърлил кърпата. Така че приемам всякакви видове критики, приемам насочени към мен обиди. Единствено се притеснявам понякога това да не се отрази на представянето на отбора. Иначе на мен не ми пречи."

Легендата обясни и защо не бил хвърлил акциите и да остави определени фенски организации да се оправят.

"Защото се притеснявам, че "Левски" тогава ще фалира много бързо. Ето, казвам го с абсолютно съзнание, че това е до голяма степен много вероятно да се случи", заяви Сираков.

Той продължава да стои твърдо зад треньора Николай Костов.

"Не ми е минавало през главата такова нещо. Виждам във всеки един момент как се води подготовката, виждам начина, по който тренират момчетата. Още един път казвам - това не ми е минавало през главата. Е, на някои хора сигурно им минава през главата Костов да бъде сменен, но няма да бъде сменен", категоричен е Сираков. 

Toй отново говори за 40-годишното си приятелство с Борислав Михайлов.

"Не само че сме играли заедно, но сме спали 10 години в една стая - по лагери и навсякъде. Умея да разграничавам човешките отношения от служебните. Отношението ми към Боби като приятел и като човек по никакъв начин не се е променило. Но вече няколко пъти казах, и "Левски" излезе с позиция, че смятам, че е дошло време за промяна. Футболна промяна", каза той.

Четете още

Наско Сираков "чете конско" на футболистите

Наско Сираков "чете конско" на футболистите

3,5 млн. евро иска "Левски" за Уелтън

3,5 млн. евро иска "Левски" за Уелтън

Наско Сираков: За първи път от години в "Левски" се вижда светлина в тунела

Наско Сираков: За първи път от години в "Левски" се вижда светлина в тунела

2 млн. евро от Кордоба отиват към НАП, "Левски" със сигурност го продава

2 млн. евро от Кордоба отиват към НАП, "Левски" със сигурност го продава

Реклама
Реклама
Реклама