Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/17827762 www.bgdnes.bg

Гонзо: Без еднолични решения

Президентът на БФС Георги Иванов и БПФЛ проведоха среща с клубовете. В нея бяха обсъдени въпроси, свързани с развитието на българския футбол.

"За нас беше много важна насоката - заяви Георги Иванов. - Ние сме партньори с клубовете и тук няма еднолични решения. Смятам, че насоката или пътят, който начертахме, е ползотворен и ще е много по-добре за бъдещи решения."

Реклама

Гонзо обяви, че с Професионалната лига работят всеки ден заедно.

"За клубовете - след това, което видяхме и направихме, смятам, че те знаят, че винаги може да се обърнат към двете институции и ще получат подкрепа. Ние сме тук, за да помагаме на клубовете, а не да правим рестрикции, глоби и така нататък. Затова беше тази среща, тя няма да е първата. Ще се правят такива, за да може и ние да знаем проблемите и какво трябва да направим, за да оправим нещата. След като минат изборите, трябва да работим и с държавата, за да подобрим самия продукт", каза още Георги Иванов.

"Добрият тон владееше залата. Нямаше противоречия или скандали. Нормално по-големите клубове да искат да има повече отбор. Но те изтъкнаха причината, че футболните центрове много от тях може да останат без клубове. Например Враца, Пазарджик и т.н. Ако са примерно 12 или 14 отбора, си направихме бърза сметка, че само пет от тях щяха да са от София, два от Пловдив и т.н.", добави той.

"Бяха обсъждани всякакви теми. ТВ правата имат договор за още три години, това са процедури, които ние ще задействаме, но на по-късен етап. За броя на чужденците - ние сме професионалисти и играем професионален футбол. Трябва да се наблегне на юноши. Ние ще направим такава система световна за налагане на млади играчи", разкри Иванов.

"Когато двама души не са на едно мнение, винаги има спор. Всичко премина в рамките на добрия тон. Това са само предложения, но крайните решения ще бъдат взети от Изпълкома. Имаше недоволство, че на баража седмият играе срещу четвъртия. Сега баражът ще бъде четвъртият срещу петия. Даваме предимство на силните отбори да премерят сили един срещу друг. Правим малки крачки, съвместно с клубовете, за да гледаме в една посока. Към българското първенство има голям интерес по последни данни. Много хора гледат мачовете, но не на стадиона поради ред причини", каза още президентът на БФС.

Четете още

Гочето: Гонзо е амбициозен, ще постигне резултати

Гочето: Гонзо е амбициозен, ще постигне резултати

Гонзо ШОКИРА: Хаос и безвремие царят в БФС, имаме три Изпълкома

Гонзо ШОКИРА: Хаос и безвремие царят в БФС, имаме три Изпълкома

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама