Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/17080439 www.bgdnes.bg

Война за власт в "Ботев" (Пд)

Война за власт се разгаря в "Ботев" (Пд)! Клубът се тресе от нови скандали, след като бяха публикувани клипове, на които се вижда как строителят на "Колежа" Илиян Филипов налита на бой, унижава и заплашва известния фен Велизар Цоакидис и служителят на "канарчетата" Божидар Караджов. Двамата разказват подробно за действията на Филипов, който според тях използва същите прийоми не за първи път. При друг инцидент бе атакувано заведението на председателя на Сдружение ПФК "Ботев" Борис Гиздаков, което държи 1% от акциите на клуба. То бе нашарено с цинични надписи и призиви за оставка.

Сдружението подкрепя настоящото ръководство на "канарчетата" и активно протестира преди време срещу забавеното изграждане на стадиона от страна на Филипов.

Реклама

Последният скандал избухна с неочакваното спиране на тока на "Колежа" през уикенда. Подозренията на голяма част от феновете са, че това е направено, за да се изтрият други скандални видеозаписи, свързани с Филипов. Версията на фирмата, отговаряща за електрозахранването е, че причината за спирането на тока са гризачи, които компрометирали кабелите. Като доказателство бяха показани снимки на мъртви плъхове.

Според голяма част от "бултрасите" целта на строителя на "Колежа" и хората около него е изгонване на руския собственик Антон Зингаревич. За каузата Филипов използвал няколко влиятелни фенове, които да опитат да настроят обществеността срещу Зингаревич. Въпреки това огромната част от привържениците твърдо застават зад руснака, разбра "България Днес". Но част от по-влиятелните от тях се страхуват да не бъдат атакувани с вече познатите прийоми и не смеят публично да се обявят срещу Филипов.

Самият строител на "Колежа" от своя страна твърди, че директори от "Ботев", действащи полицаи, хора със значки на ДАНС бият, заплашват и респектират фенове в съотношение 10:1". В същото време записите как той удря и унижава хора на стадиона били манипулирани. Освен това Филипов обвинява въпросния привърженик Велизар, че му е поискал 40 000 лева "за да няма проблем с феновете". Строителният бос все пак се извини за поведението си и твърди, че не се меси в работата на "Ботев".

От клуба също взеха отношение към скандалите.

"Искаме ясно да изразим позицията си за подкрепа към всеки един фен, който бива притискан, унижаван, бит и репресиран не само на територията на стадион "Христо Ботев", но и извън нея - казва изпълнителният директор Алексей Киричек. - Ще продължим да се борим за връщането на нормалността в нашите среди, като се надяваме с подкрепата на цялата жълто-черна общественост да доведем тази битка до край."

Четете още

Голямо меле! Футболисти на "Ботев" (Вр) и гранда "Цървена звезда" се млатят в Кипър (Видео)

Голямо меле! Футболисти на "Ботев" (Вр) и гранда "Цървена звезда" се млатят в Кипър (Видео)

Олимпийската шампионка Стойка Кръстева и куп спортисти спасяват Емо

Олимпийската шампионка Стойка Кръстева и куп спортисти спасяват Емо

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама