Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/17705035 www.bgdnes.bg

Започва битката за Европа

В плейофната фаза на първенството ни отборите се разделят на първа група - първите шест, втора група - следващите четири, и трета група - последните шест.

Битката е за местата, даващи право на участие в евротурнирите. Шампионът се класира за Първи квалификационен кръг на Шампионска лига. Подгласникът отива на Втори квалификационен кръг на Лига на конференциите или за Първи квалификационен кръг на Лига Европа 2024/25, бронзовият медалист добива право за бараж за Лига на конференциите или за Втори квалификационен кръг на Лига на конференциите. Дори четвъртият е възможно е да се класира за бараж за Лига на конференциите.

Реклама

Ако носителят на Купата на България 2023/24 завърши на 1-во място в Първа лига, то 2-рият в крайното класиране се класира за Лига Европа, 3-тият за Лига на конференциите, а 4-тият за бараж за Лигата на Конференциите. При положение че носителят на Купата на България 2023/24 завърши на 3-то място в Първа лига, то 4-тият в крайното класиране участва в баража за Лигата на конференциите. Но победителят от Втора група, тоест класиралият се на седмо място в първенството, също участва в бараж за Лигата на конференциите.

В Трета се борят, за да не изпаднат. Този отбор, който заеме 4-то място в групата, играе бараж със заелия 3-то място във Втора лига за едно място в Първа лига за сезон 2024/25, последните два директно изпадат във Втора лига.

Четете още

Каранга отново тренира

Каранга отново тренира

Скандалният Хайнц скача на Стамен Белчев в ЦСКА-София

Скандалният Хайнц скача на Стамен Белчев в ЦСКА-София

Легендата на "Левски" Емил Велев-Кокала:
Феновете нямат думата за треньора!

Легендата на "Левски" Емил Велев-Кокала: Феновете нямат думата за треньора!

Ел Маестро си тръгва от ЦСКА със 100 000 евро неустойка

Ел Маестро си тръгва от ЦСКА със 100 000 евро неустойка

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама