Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/18500636 www.bgdnes.bg

Умора налегна "Лудогорец" след 4 мача

Умора налегна "Лудогорец" след само четири мача от началото на сезона. "Орлите" победиха с 2:0 "Динамо" (Минск) във втория квалификационен кръг на Шампионската лига и излизат в кратка почивка преди реванша следващата седмица. По програма "Лудогорец" трябваше да играе със "Славия" тази събота в Първа лига, но мачът бе отложен заради евроангажиментите на шампионите.

Треньорът Георги Дерменджиев призна, че в играчите вече е натрупана умора, въпреки че сезонът тепърва започва. "Тази пауза, която предстои, идва в много добър момент - каза Дерменджиев след победата над "Динамо". - На нас ни е необходима, за да може отборът да се освежи. На това топло време и тези мачове през три дни отборът се уморява. Забелязвам това напрежение в играчите, но ще трябва да работим, за да го премахнем."

Реклама

Головете за "Лудогорец" срещу беларуския тим вкараха Бърнард Текпетей и Тодор Неделев от дузпа. През второто полувреме Неделев се отличи с уникален пропуск, който учуди и самия него.

"Може би от 10 ситуации 10 пъти ще вкарам тази топка - коментира Неделев. - Не си го обяснявам защо се получи така. И много по-големи футболисти от мен са изпускали. Жалко! Можехме да спечелим и по-убедително. Хубавото е, че не допуснахме гол. Половината работа сме си я свършили. Трябва да отидем в Будапеща и да спечелим реванша. По какъв начин - треньорът ще каже."

При очакваното отстраняване на "Динамо" българският шампион почти сигурно ще срещне "Карабах" в третия квалификационен кръг. Азерите победиха с 2:0 като гост гибралтарския "Линкълн" и на практика си осигуриха класирането.

Четете още

"Лудогорец" удари с 2:0 "Динамо" (Минск) и отново мечтае за Шампионската лига

"Лудогорец" удари с 2:0 "Динамо" (Минск) и отново мечтае за Шампионската лига

Ергенките Габриела и Памела дерат гърла за "Лудогорец"

Ергенките Габриела и Памела дерат гърла за "Лудогорец"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама