Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/18483001 www.bgdnes.bg

ЦСКА-София се побългарява, махат чужденци

Процесът на побългаряване в ЦСКА-София вече започна. Новата власт в клуба има дългосрочната цел да изгради отбор основно с родни играчи и няколко чужденци със сериозни качества.

"Червените" започнаха с четирима българи в титулярния състав при загубата с 0:1 от "Лудогорец", което определено се понрави на феновете. Това бе нещо невиждано в ерата на Гриша Ганчев, при когото традиционно имаше по един или двама българи сред титулярите. В последните 10 мача срещу шампионите ЦСКА излезе с най-много родни играчи при загубата с 0:5 през 2022 г. - трима.

Реклама

Добро впечатление в първия мач от новия сезон направиха юношите Георги Чорбаджийски и Петко Панайотов, които показаха сериозно самочувствие за годините си. Двамата ще продължат да получават шанс от треньора Томислав Стипич въпреки очакваните нови попълнения в атака от чужбина. В лицето на Чорбаджийски и Панайотов ръководството вижда играчи, които в бъдеще да се превърнат в основни за клуба.

"Можем да ги сложим в предни позиции и да сме доволни от тяхното представяне - похвали ги треньорът Томислав Стипич. - Всеки ден ще работим здраво и ще развием този отбор. Времето е нещо хубаво, защото с времето ще направим тези момчета още по-силни."

Другите двама български титуляри от Разград - Християн Петров и Иван Дюлгеров, вече имат важна роля в отбора. Първият имаше малшанса да си отбележи автогол срещу "Лудогорец", но още от миналия сезон заслужи титулярното си място. От своя страна новото попълнение Дюлгеров се очаква постепенно да измести досегашния титуляр Густаво Бусато, който бе наказан за мача с "Лудогорец". В отбора наскоро бе привлечен и Йоан Борсосузов, който също е инвестиция в бъдещето. От общо 20 футболисти в групата за Разград имаше 12 българи, което при Гриша Ганчев се случваше единствено в мачове без значение.

Клубът продължава да следи и други наши футболисти, а феновете са доволни от смяната на политиката. През това лято клубът се раздели с петима чужденци от миналия сезон и привлече само един нов - защитникът Лумбард Делова.

"Ще има ядро от български футболисти - обещава изпълнителният директор Филип Филипов. - Но това не е даденост, трябва да има нужните качества и ниво за отбор като ЦСКА."

Четете още

"Лудогорец" търси футболисти в Южна Америка

"Лудогорец" търси футболисти в Южна Америка

ЦСКА-София изпусна дузпа, после си вкара автогол и загуби от "Лудогорец"

ЦСКА-София изпусна дузпа, после си вкара автогол и загуби от "Лудогорец"

Реклама
Реклама
Реклама