Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/18078632 www.bgdnes.bg

Румънците се канят за разгром над България

Илиан Илиев може и да не разчита вече на липсващите

Румънският национален отбор по футбол трябва да си напомпа самочувствието в приятелския мач срещу този на България, като вкара възможно най-много голове, единодушни са на север от река Дунав.

Двубоят е днес от 21,30 ч. на стадион "Генча", на който домакинства "Стяуа".

Опитният нападател на румънския състав Денис Алибек, който в момента играе за "Муайтер" (Катар), е цитиран, че в двете приятелски срещи с България на 4-ти, и с Лихтенщайн на 7-и този месец трябва да победят убедително, тъй като това е важна част от подготовката за участие на европейското в Германия. Там Румъния ще бъде част от група "Е" заедно с Украйна , Белгия и Словакия.

Реклама

"Румънският национален отбор трябва да вкара колкото се може повече голове, за да подобри увереността си за финалния турнир на европейското - казва Алибег. - Чувствам, че ще излезем от групата си, но нека да видим какво ще стане. Трябва да изглеждаме поне толкова добре, колкото изглеждахме срещу Швейцария. Мисля, че това поколение заслужава класиране още по-нагоре, и се надяваме да го направим. Смятам, че в квалификациите спечелихме сърцата на феновете, и вярвам, че връзката ще бъде още по-силна след края на първенството".

Селекционерът на "лъвовете" Илиан Илиев замина за Букурещ в недобро настроение заради липсващи играчи, най-вече тези от "Лудогорец". За Петко Христов получихме обаждане от него и медицинския щаб, че има физически проблеми и е по-добре да го съхраним - съгласихме се. За Илия Груев също получихме медицински доклад. Лукас също пропуска мача. Дойде случаят с футболистите на "Лудогорец" - някои са контузени, а други няма да дойдат, защото започвали рано подготовка. За нас това е разочароващо, защото искаме да изградим друго лице на националния отбор. Знаем, че Недялков има проблем. Всеки преценява за себе си, а ние ще преценяваме на кого да разчитаме в бъдеще. В четирите срещи, откакто Илиев води "трикольорите", те имат три равенства и победа и досега нямат загуба.

Четете още

Футболната лудост на комунизма: "Лъвовете" глобени след победа над Франция

Футболната лудост на комунизма: "Лъвовете" глобени след победа над Франция

Чико пронизва Португалия на Еузебио в кървав мач

Чико пронизва Португалия на Еузебио в кървав мач

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама