Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/18322669 www.bgdnes.bg

"Левски" сменя Кордоба със сънародник

Съотборник в представителния тим на Панама на Хосе Кордоба е желан з негов заместник в "Левски". Става въпрос за бранителя на "Индепендиенте" Едгардо Фариня, заговори се на "Герена". 21-годишният централен защитник има голямо бъдеще според панамските медии, a в момента играе на Копа Америка.

Новият наставник на "сините" Станислав Генчев обяви, че ще се оглежда за играч с качествата на Хосе Кордоба. От началото на лятната подготовка като централен защитник се изявява Цунами, тъй като отборът няма друг играч със силен ляв крак. Освен това в отбрана бе върнат и Борислав Рупанов, защото бил играл като такъв при идването си в школата на "Герена", но при мъжете дебютира като централен нападател.

Реклама

Според независима оценка на "Трансфермаркт" Фариня струва 143 хиляди евро, но цената вероятно ще се увеличи. В момента Фарина е даден под наем на "Мунисипал" от Гватемала, но се твърди, че няма да има проблем да премине в "Левски", ако "сините" се убедят, че могат да развият неговите качествата, както се случи с Хосе Кордоба.

Панама за първи път в историята се класира за четвъртфиналите на турнира Копа Америка, след като спечели с 3:1 срещу Боливия в двубой от група "С" на надпреварата онази вечер. Бившият футболист на "Левски" Хосе Кордоба игра 90 минути за Панама.

В същото време стана ясно, че "Виктория" (Пилзен) вече може да си позволи да плати 1 млн. евро за Рикардиньо след сделка за продажбата на Томаш Хори в "Славия" (Прага) за 4,4 млн евро. Първоначалната оферта за Рикардиньо бе от 650 000 евро, но "сините" са успели да постигнат своето и да вдигнат мизата до сумата, която искаха за голмайстора си - 1 млн. евро. За жалост в касата на "Герена" ще влязат едва половината от тези пари, тъй като "сините" взеха Рики без пари от "Гремио", но при условие, че бразилският клуб запазва 50% от правата му, съответно и парите от бъдещ трансфер.

Четете още

ПОКЛОН! Навършват се 53 години от смъртта на Гунди и Котков

ПОКЛОН! Навършват се 53 години от смъртта на Гунди и Котков

Наско Сираков гледа Евро 2024 от Гърция

Наско Сираков гледа Евро 2024 от Гърция

Реклама
Реклама