Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/18096785 www.bgdnes.bg

Новият треньор на ЦСКА: Имам балкански хардуер и германски софтуер

Новият треньор на ЦСКА - София Томислав Стипич заяви категорично, че от този момент мечтите на всички фенове се превръщат и в негови мечти.

44-годишният специалист говори за футболната си философия пред клубната телевизия на "червените".  Стипич се определи като стратег, който има балкански хардуер и германски софтуер.

Реклама

"Чувствам се страхотно, здраво стъпил на земята - заяви той. - Чувствам се изцяло себе си в София. С всички мои особености и характеристики бързо се почувствах у дома. Ако сравня моя характер и ценности с ценностите на клуба, за мен е напълно естествено, автентично да бъда тук. Мога да бъда себе си и да се наслаждавам на всеки един ден. Мисля, че е много важно да се знае, че от днес мечтите на всички фенове и плановете на ръководството са вече мои мечти и мои планове. Тук съм да поема отбора. Тук съм да бъда мост между клуба и привържениците. Тук съм да бъда най-добрият възможен посланик между клуба и медиите. Това е част от всичко онова, което трябва да правя, за да постигнем добри резултати. Имам балкански хардуер. Ако ме погледнете, приличам на истински балканец. Но имам германски софтуер. Смятам, че това е добър микс."

Стипич е благодарен, че родителите му са го завели в Германия катод дете.

"Но без значение къде отивам, пазя емоциите, балканската култура. Наистина сега се чувствам сякаш се връщам към корените си с тази култура, с хората. Ще се опитам да науча български бързо, така че вярвам, че всичко ще е наред. ЦСКА е най-големият клуб в страната. Аз като треньор трябва да поемам отговорност на ежедневна база за всички големи неща, за резултатите, за това как да живеем всеки ден, но също и за малките неща като ръкостискането, като това да сме близо до хората, защото искам да бъда един от вас."

Четете още

Хърватинът Томислав Стипич е новият треньор на ЦСКА

Хърватинът Томислав Стипич е новият треньор на ЦСКА

Ултрасите на ЦСКА са шампиони в погромите

Ултрасите на ЦСКА са шампиони в погромите

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама