Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/18445507 www.bgdnes.bg

Тестват Георги Дерменджиев срещу ЦСКА

Тест за треньора на "Лудогорец" Георги Дерменджиев ще бъде първият мач от футболния сезон у нас. "Орлите" приемат ЦСКА-София в неделя, а само победата ще донесе плюс за наставника на шампионите, казват пред "България Днес" хора, близки до клубното ръководство.

Тимът от Разград успя да преодолее първото си препятствие по пътя към Шампионската лига в сряда вечер, след като отстрани "Динамо" (Батуми). В първия мач у дома "зелените" спечелиха с 3:1, но в грузинския град представянето им беше трагично. Родният шампион загуби с 0:1, но отменен гол, на два пъти гредите и няколко спасявания на стража Серджио Падт като по чудо го оставиха в играта. "Лудогорец" също имаше две-три положения, едно от които завърши с удар в гредата на Руан Секо, но като цяло футболистите на Георги Дерменджиев бяха тотално надиграни от съперника.

Реклама

В отбора през това лято досега бяха привлечени вече четирима нови футболисти, като последният е Агибу Камара от "Олимпиакос". Преди това в тима бяха привлечени германският вратар Хендрик Бонман и националите на Швеция и Кабо Верде Едвин Куртулуш и Дерой Дуарте. Очаква се до края на трансферния прозорец да има и скъпи продажби, но от състава на Дерменджиев се очаква да върне сериозни постъпления и от европейските турнири, като програмата минимум е влизане в групите поне на Лига Европа и мач в елиминациите през следващата календарна година.

Самият Дерменджиев остана доволен след преодоляването на първия съперник. "Футболът е игра на голове, а още в 3-ата минута получихме такъв, който преобърна мача. Всичко влизаше в плановете ни - и продължения, и дузпи. В крайна сметка момчетата се справиха добре и аз ги поздравявам.

Видяхте, че второто полувреме около 30 минути имахме голямо преимущество, но в крайна сметка всичко това ще се анализира. Стана по трудния начин, но е важното, че се получи", заяви Дерменджиев.

Четете още

Бившият треньор на разградчани Стойчо Стоев:
"Лудогорец" ще продължи напред

Бившият треньор на разградчани Стойчо Стоев: "Лудогорец" ще продължи напред

Жегата УДАРИ по футболното ни първенство, местят мачове

Жегата УДАРИ по футболното ни първенство, местят мачове

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама