Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/18466114 www.bgdnes.bg

"Левски" счупи каръка

"Левски" счупи няколкогодишен карък. "Сините" започнаха сезона с гръмкото 6:1 над "Локомотив" (Сф) в първия кръг на Първа лига.

Това е първа победа на старта от пет години насам. За последно "Левски" започна сезона с успех през 2019 година под ръководството на Петър Хубчев. Тогава "сините" победиха "Арда" с 4:1. След това отборът неизменно стартираше със загуба. На два пъти падна от ЦСКА 1948 и по веднъж от "Берое" и "Славия".

Реклама

"Изключително доволен съм от това, че стартираме с победа - заяви треньорът Станислав Генчев. - Последните 4 години не сме започвали с успех, последните 2 гостувания тук също не успяхме да спечелим. Сега също не започнахме мача така, както ни се иска на нас. Когато вкарахме изравнителния гол, тогава започнахме да играем по-спокойно, да организираме атаките си, да създаваме положения и така вкарахме втори и трети гол. След четвъртия мачът се доиграваше. Добра победа за нас, изразителен резултат, но от играта има още какво да се желае. Особено в защита, защото прекалено лесно допускаме положения пред нашата врата. Знаем къде се намираме и какво трябва да направим, за да може отборът да изглежда така, както на нас ни се иска. Имаме още доста неща да изчистваме, но всяка тренировка и всеки мач ни правят по-добри и ни доближават до лицето, което искаме да виждаме."

Един от основните футболисти на "Левски" Келиан ван дер Каап напусна терена с контузия. Нидерландецът е почувствал болки в самото начало на мача. В края на полувремето те са се увеличили и треньорът Станислав Генчев не е искал да рискува състоянието му да се влоши. Затова при резултат 4:1 на почивката го смени с младока Борислав Рупанов. Травмата Ван дер Каап не е сериозна и на "Герена" се надяват да е на линия за мача с "Ботев" (Вр) в петък.

Нападателят Александър Колев сбъдна мечтата си да бележи за "Левски". Юношата на "сините" дебютира с гол. Той го посвети на своя баща.

"Доста специален мач за мен. Дебют за първия отбор. Една сбъдната мечта. Изключително съм щастлив, че победихме изразително. Излязохме като че ли малко по-отпуснати. Важното е, че успяхме да се вдигнем след гола на противника, да създадем доста положения, забавлявахме се. Когато играем като отбор, мисля, че нещата ще се получават. Изключително съм щастлив. Искам да посветя попадението на баща ми. Доста емоционален гол за мен", сподели Колев.

Четете още

"Левски" без загуба в контролите, не се даде на израелци

"Левски" без загуба в контролите, не се даде на израелци

"Левски" подсили атаката си с Мустафа Сангаре

"Левски" подсили атаката си с Мустафа Сангаре

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама