Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/18718923 www.bgdnes.bg

Ед Шийрън гони ЦСКА-София в "Надежда"

"Червените" фенове скочиха заради решението за дербито

Световната звезда Ед Шийрън гони ЦСКА-София от Националния стадион "Васил Левски".

Концертът на британския певец там е на 31 август. Няколко дни преди и след шоуто организаторите ще подготвят съоръжението. "Червените" са домакини на "Ботев" (Пд) на 30 август. Както е известно, те играят на Националния стадион, докато строят нов свой.

Заради концерта на Шийрън са принудени да търсят друго съоръжение в София за мача с "жълто-черните". "Георги Аспарухов" автоматично отпада като вариант. Президентът на "Славия" Венцеслав Стефанов не иска да ги приюти, след като ултрасите им почупиха сектора за гости на стадиона на "белите" миналия сезон. Така ръководството на ЦСКА-София се е спряло на стадион "Локомотив" в "Надежда", научи "България Днес". Решението за преместването на двубоя все още не е обявено официално, но двата клуба вече са постигнали договорка.

Реклама

В същото време в "червените" среди не са никак доволни от решението на БФС за дербито с "Левски". Заради концерта на Андреа Бочели и оправянето на тревата след него мачът ще се играе на "Георги Аспарухов" без гостуваща агитка. Това вбеси феновете на ЦСКА-София. Една от най-големите фенски фракции "Трибуна Сектор Г" публикува позиция, в която критикува футболната централа, МВР и ръководството на "Левски". Ултрасите заявяват, че всичко е "добре планирана стратегия, реализирана и материализирана вчера, която е започнала да се оформя още през април".

"Не може да пропуснем и простите променливи БФС и МВР в това иначе сложно синьо уравнение - пишат те. - Докато всички знаем къде се простират точно пристрастията на първите и техния президент (извън Разград), то пасивността и отказът на вторите да охраняват дерби с гостуваща публика далеч не ни изненадва. Все пак тези хора са доста заети в момента с протести, безцелно обикаляне на софийските улици и висене в аварийните ленти на магистрали и междуградски пътища. "Понеже получаваме и доста съобщения за това къде и как ще гледаме мача, искаме да заявим, че когато му дойде времето, всичко ще бъде обявено подробно тук, както винаги е било. Но бъдете сигурни в едно - няма да си стоим вкъщи."

Четете още

БФС отряза ЦСКА, дербито с "Левски ще е на "Герена"

БФС отряза ЦСКА, дербито с "Левски ще е на "Герена"

Стипич изпуснал съблекалнята в ЦСКА

Стипич изпуснал съблекалнята в ЦСКА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама