Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/19123232 www.bgdnes.bg

ПСЖ топи Мбапе за изнасилването

*Килиан гневно: Фалшиви новини!

*Шведка обвинява звездата за сексуално насилие в Стокхолм

Килиан Мбапе със сигурност ще иска да забрави визитата си в Стокхолм колкото се може по-бързо. Първо започнаха критиките във Франция, а за капак бе обвинен в изнасилване, а футболистът вижда дългата ръка на шефовете

Звездата на Франция и "Реал" (Мадрид) е разследван за насилие на жена в шведската столица, твърди вестник "Експресен". Досега се знаеше, че има случай на сексуално посегателство в хотела, в който е отседнал нападателят миналата седмица в Стокхолм. Сега информацията на местната преса е, че именно той е обект на подозрение за престъплението.

Реклама

Въпреки че на този етап ситуацията е много неясна, се твърди, че събитията, за които съобщава предполагаемата жертва на Мбапе, са се случили в нощта на четвъртък (10 октомври) срещу петък (11 октомври). Жената първо отишла в болница в Стокхолм в петък, за да бъдат потвърдени всички физически наранявания и евентуални психологически последици от изнасилването. На следващия ден била разпитана в полицейско управление и подала жалба. В нея посочила Мбапе като извършител. Полицията направи оглед в хотела, като са иззети черен панталон, горнище и бикини.

"Тук в хотела няма никой, който да има каквато и да е информация. Всичко зависи изцяло от полицията и тяхното разследване. Нямаме коментари и информация", обяви служител на хотела.

На този етап капитанът на Франция е "основателно заподозрян" (б.р. - най-ниското ниво на подозрение според шведското наказателно право) в изнасилване и сексуално посегателство. Самият Мбапе реагира ядосано на тези информации, като написа в социалните мрежи: "Фалшиви новини!".

Нападателят подозира, че цялата работа е скалъпена от ПСЖ. С бившия му клуб се съдят за неизплатени заплати и премии за близо 55 млн. евро. Делото започва днес пред Апелативния съд на Професионалната футболна лига. Килиан смята, че зад всичко това стоят парижани, които искат да го дестабилизират преди срещата им в съда.

"Фалшиви новини. Това вече става толкова очевидно. Случайно се случва в навечерието на изслушването", написа Мбапе в X.

Случаят бе коментиран и от селекционера на "петлите" Дидие Дешан.

"Дистанцирам се от това, но е ясно, че не е добре за френския национален отбор", заяви той.

Четете още

СКАНДАЛ! "Контузеният" Мбапе купонясва в Стокхолм

СКАНДАЛ! "Контузеният" Мбапе купонясва в Стокхолм

Мбапе искал да оножда боксьорката Имане Хелиф

Мбапе искал да оножда боксьорката Имане Хелиф

Реклама
Реклама
Реклама