Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/19181258 www.bgdnes.bg

"Левски" търси новия Дарко Тасевски

"Левски" е в усилено издирване на новия Дарко Тасевски. "Сините" ще опитат да привлекат плеймейкър през зимната пауза, научи "България Днес".

Треньорът Станислав Генчев има нужда от халф, който да дава точните голови пасове на нападателите Александър Колев и Мустафа Сангаре. За последно на "Герена" с такъв профил бе Дарко Тасевски. Настоящият помощник-треньор дори е прекръстен от феновете на Пасевски заради извеждащите му подавания към нападателите. След това "сините" така и не попадат на подобен футболист. Единственият с повече голови пасове в последните години бе Филип Кръстев.

Реклама

Сега "Левски" разполага с няколко класни халфове, но нито един от тях не отговаря на този профил. Най-близо е младият Асен Митков. Затова са в усилено издирване на плеймейкър, който да бъде привлечен през зимата. Скаутите на клуба вече са натоварени със задачата да следят подобни играчи, за да може да бъде избран най-добрият вариант.

В същото време халфът Карлос Охене ще продължи да играе с маска, за да предпазва счупения си нос. Така ще излезе и днес срещу "Берое". "Сините" посрещат старозагорския тим от 19,00 ч. на "Герена".

Охене не тренира на 100% през седмицата. Той получи тежък удар в носа и срещу ЦСКА-София, но въпреки това доигра мача. Сега ще излезе и срещу "Берое", като на този етап операцията му се отлага.

Контузени на "Герена" са Асен Митков и Евертон Бала. Двамата напуснаха преждевременно терена в дербито заради травми. Така и не направиха пълноценна тренировка до вчера. По-тежко е състоянието на Митков, за чиято травма все още не е ясно колко е тежка. Той със сигурност няма да играе срещу "Берое". Колко дълго ще отсъства, тепърва ще стане ясно. Бала има шанс да попадне в групата за двубоя, но няма да е титуляр.

Героят от дербито с ЦСКА-София Кристиан Макун разкри емоцията си от попадението, с което "сините" победиха с 1:0.

"Беше гол. Гол е. Това не ми излизаше от главата. Нямах никакво желание съдията или някой друг да направи някоя глупост и да не го зачетат, да не свири и така нататък. Може би затова инстинктивно изчаках, но в главата ми беше 100% гол", сподели Макун пред клубния подкаст "Гласът на Левски".

Четете още

"Левски" ИЗРИГНА срещу БФС: Докога ще сме ви основен спонсор?

"Левски" ИЗРИГНА срещу БФС: Докога ще сме ви основен спонсор?

"Левски": Феновете ни са пример за подражание

"Левски": Феновете ни са пример за подражание

Реклама
Реклама
Реклама