Реклама
https://m.bgdnes.bg/krimi/article/17139781 www.bgdnes.bg

ОКОЧАТЕЛНО! 2 г. условно за мошеник, пробутал 4 фалшиви стотачки в пловдиски магазин

2 години и 8 месеца условно за мошеник, пробутал 4 фалшиви стотачки в магазин. Това става ясно от решение на Върховния касационен съд, което е окочателно.

Върховните магистрати оставиха в сила условното наказание на пловдивчанинът, прокарал в обръщение 4 банкноти с номинал от 100 лв., като знаел, че са фалшиви. Той получил 2 г. и 8 месеца с 4-годишен изпитателен срок от Окръжния съд в Града под тепетата, а после присъдата е потвърдена и от Апелативния.

Реклама

За да изпълни плана си, мъжът решил да закупи стоки с неистинската валута. Избрал такива, които после ще може да върне и да получи автентични пари. На 20 ноември 2020 г. отишъл в голям хипермаркет и взел две кварови печки и две парочистачки за общо 342,87 лв. Дал четирите столевки, взел си рестото и тръгнал. При отчитане на оборота обаче от магазина установили фалшивите банкноти и се обадили в полицията.

На 4 декември мъжът и баба му се отправили към същия търговски обект, за да върнат част от купеното. Влязла само възрастната жена, а внукът останал да я чака отвън. Тя показала касовата бележка и поискала парите за две парочистачки. От управата на магазина се свързали с полицията и на място пристигнали униформени, които отвели внука. Последвал обиск, при който в портфейла му са намерени две банкноти от по 100 лв. с идентични номера като тези, предадени от служителите на магазина.

Мъжът обжалвал условната си присъда пред ВКС. Върховните магистрати приели, че наистина са налице повече смекчаващи вината обстоятелства, но присъдата, която е близка до възможния минмум е справедлива.

Четете още

Ново дело за фалшификатор, крил евро менте при електромери

Ново дело за фалшификатор, крил евро менте при електромери

4 г. за тартора на фалшификаторите от Слънчака

4 г. за тартора на фалшификаторите от Слънчака

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама