Реклама
https://m.bgdnes.bg/krimi/article/17204044 www.bgdnes.bg

Нотариуса към съдия Цариградска: Ще разкрия лични Ваши отношения, които не за пред хората

"Ще разкрия лични Ваши и мои семейни отношения, които не са за протокола", това са част от заплахите към съдия, които се чуват в първия запис с гласа на Мартин Божанов-Нотариуса, който бе разпространен от БиТиВи.

Аудиофайлът е и едно от доказателствата по делото за заплаха срещу съдия Владислава Цариградска. Вече е изпратен за експертиза, за да се установи истинността на гласовете на Мартин Божанов и адвоката му Велимир Атанасов.

Реклама

Той е от 14 януари 2020 година. Тогава съдът в Луковит гледа имотно дело, в което Мартин Божанов е страна. Съдия е Владислава Цариградска, а още в началото на заседанието адвокатът иска отвод на съда заради съмнения в предубеденост.

„Вие допуснахте, както ние се опасявахме от самото начало, събиране на абсолютно индиферентно към предмета на делото доказателства, касаещи лични отношения, интимни отношения, клюки, набеждавания", казва в записа Атанасов.

Според протокола от заседанието Мартин Божанов твърди, че има и информация от свидетел за зависимост на съда.

„Също така сподели и с мен, че омразата на председателя на състава към мен и адв. Атанасов произхожда от това, че ние сме в близки приятелски отношения с лице, което заема висок пост в съдебната власт. Пък аз не крия, че съм в приятелски отношения и с ..., който също е на снимка с г-жа Владка. И не се срамувам от това, от което аз бях - малко е да се каже учуден. Смятам, че не е хигиенично да разказвам тук в подробности още какво ми разказа, защото ще разкрия лични ваши и мои семейни отношения, които не са за протокола", произнася Мартин Божанов.

Съдия Цариградска днес не пожела да разкрива още по случая, но призна, че ситуацията е сред тези, които разчита като пряка заплаха срещу съда.

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков разказва, че е запознат с действията на мрежата около Нотариуса. Според него над Нотариуса е имало не само съдебен, но и политически чадър. Рашков казва още, че част от събраните от екипа му доказателства са изчезнали.

Реклама

Междувременно Висшият съдебен съвет (ВСС) взе решение, че шефовете на върховните административен и касационен съд влизат във временна комисия „Божанов" и за 3 месеца трябва да проучат връзките на съдии с Нотариуса.

От своя страна адвокатите от няколко колегии излязоха с обща позиция до медиите, в която заявяват, че „е абсурдно съдия Цариградска да бъде заплашвана, а авторите да не са арестувани".

Четете още

Съдът разреши на прокуратурата да получи достъп до трафичните данни от телефоните на Нотариуса

Съдът разреши на прокуратурата да получи достъп до трафичните данни от телефоните на Нотариуса

Реклама
Реклама
Реклама