Реклама
https://m.bgdnes.bg/krimi/article/17244773 www.bgdnes.bg

Адв. Ина Лулчева за случая с Христо Шопов: Не е имало заплаха с пистолети, закани и прочие!

"Никога не мога да разкажа това, което казва клиентът ми. Но няма заплаха с пистолети, закани и прочие. Аз факти по делото няма да разказвам, но това не е нищо по-различно от една разправия. Разговорът с нищо не надвишава общоприетия характер на един скандал". Това коментира адвокат Ина Лулчева по Би Ти Ви, която защитавата интересите на актьора Христо Шопов по обвиненията в побой и заплаха за убийство. 

Според нея задържането му за 72 часа е било напълно излишно. "Оръжията са в дома му, той казва, че ги има. Ако за такива разменени реплики се повдига обвинение, трябва 2/3 от българския народ да бъде обвинен", коментира Лулчева. Съдът констатира, че няма оръжие в този скандал. 

Реклама

Заплашваната по-рано бе на разпит в 7-о РПУ в София.

Адвокат Ина Лулчева подаде оставка от Висшия адвокатски съвет. Тя коментира също, че и съдебната власт също сама иска да се самоочисти, както и адвокатурата. "И при нас има проблеми", допълни тя.

Лулчева обясни, че когато са дошли полицаите са питали Шопов има ли оръжие, той е казал „да", защото у дома си има законно притежавано такова. Но не се доказа, че в момента на разправията е държал и заплашвал с пистолет съседката си, поясни адвокат Лулчева. 

Тя коментира и разследването за Нотариуса.

„Надявам се прокуратурата да не се откаже и да продължи разследването на Петър Петров-Еврото и убийството на Мартин Божанов-Нотариуса. Трябва да се проверят всички факти и обстоятелства", каза бившият заместник-председател на Висшия адвокатски съвет адвокат Ина Лулчевa. 

Тя обясни, че има твърдо желание за справяне с казуса относно убийството на Мартин Божанов-Нотариуса.

Съдебната власт също иска да се самоучисти, както иска да се самоучисти самата адвокатура. По линия на адвокатурата не може да бъде наложено наказание на адвокатите, покровителствали Нотариуса. Адвокатските съвети трябва да бъдат проактивни за установяване на данни за такива нарушения и бързо да реагират,к аза Лулчева.

Тя е убедена, че в прокуратурата има много хора, които могат да разследват, стига да не се оказва натиск в държавното обвинение.

Да се генерализира всичко, че е замесен изпълняващият функциите на главен прокурор Борислав Сарафов, не е така, посочи адвокат Лулчева.

Четете още

Пуснаха Христо Шопов срещу подписка. Не бил заплашвал с пистолет, а с ключове

Пуснаха Христо Шопов срещу подписка. Не бил заплашвал с пистолет, а с ключове

Реклама
Реклама
Реклама